Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lavička po Řecku: Postup jsme ztratili v jiných zápasech

Před utkáním měla teoretickou šanci na postup, po závěrečném hvizdu přišla i o ni. Domácí porážka 1:2 s favorizovaným Řeckem určila, že se česká fotbalová reprezentace do 21 let na evropský šampionát nepodívá. Trenér Vítězslav Lavička nicméně poznamenal, že si jeho svěřenci zadělali na problémy mnohem dříve. Především zbytečnou ztrátou v úvodním duelu kvalifikace s Běloruskem.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Postup jsme si včera neprohráli. Ten jsme ztratili už dřív v jiných střetnutích," řekl Lavička a dodal: "Moc dobře si pamatujeme první hrací den s Běloruskem. Výkon byl kostrbatý, byl to první zápas tohoto cyklu, tohoto týmu," připomněl remízu 1:1 z loňského září.

Češi tehdy rychle vedli, ale nakonec o vítězství přišli po gólu v nastavení. "Ztratili jsme utkání standardní situací a to nás poznamenalo," přidal Lavička. "A jak se v celkovém součtu ukazuje, tak to byla jedna z klíčových ztrát, což nás mrzí," dodal pětapadesátiletý kouč.

Národní tým po prohře s Řeckem ztrácí dvě kola před koncem šest bodů na druhé Chorvatsko a má s ním horší vzájemnou bilanci. Lavičkův výběr tak přišel i o poslední, byť stále teoretickou naději na druhé místo, z něhož by mohl zamířit alespoň do baráže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U21 - Řecko U21

Vyřazení navíc přišlo dle trenéra ve chvíli, kdy jednadvacítka začala hrát dobře. "Ve druhé fázi kvalifikace na mě kluci působili jako tým. Na začátku to bylo syrové a body, které jsme tam poztráceli, znamenaly to, že se pro nás cesta na Euro uzavřela," hodnotil.

Střelec vyrovnávacího gólu proti Řecku, záložník Ladislav Takács, dokonce použil po vyřazení slovo "ostuda", byť ho posléze mírnil. "Nechceme z kvalifikace odejít s ostudou, proto v posledních dvou kolech uděláme všechno pro to, abychom získali šest bodů," prohlásil.

"Ostuda je ale přeci jen příliš silné slovo. Mrzí nás hlavně začátek kvalifikace s Běloruskem, to jsme podcenili a teď jsme na to doplatili," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články