Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lavička musel reagovat na "áčko". Jednadvacítka zkusí nováčky i prostředí ME

Praha – Hned tři klíčoví hráči Patrik Schick, Jakub Jankto a Antonín Barák dostali pozvánku od Karla Jarolíma do A-týmu. Kouč jednadvacítky Vítězslav Lavička tak bude během posledního zkušebního srazu před závěrečnou přípravou na mistrovství Evropy v Polsku místo nich testovat několik nových tváří. Zároveň prověří prostředí, v němž se šampionát bude konat.

"Nominace vznikala jako výsledek všech okolností. Některá jména chybí, ale otevírá se prostor vyzkoušet další hráče, kteří tu ještě nebyli nebo se vrací," řekl trenér Lavička. "Schick, Barák a Jankto jsou prověření a není třeba je teď zkoušet. Právo první volby má áčko a my to respektujeme. Ale samozřejmě bychom byli rádi, aby byli k dispozici na mistrovství," dodal.

Vůbec poprvé se do výběru dostal Michal Sáček ze Sparty, Jakub Nečas z Mladé Boleslavi či brankář Patrik Macej ze slovenských Michalovců. "Patrik je jedna z úplně nových tváří. Je produktem baníkovské školy, delší dobu jsme ho sledovali, a jelikož gólmanský post bychom rádi vyřešili, tak (trenér brankářů) Petr Kouba jezdil osobně na jeho zápasy a máme záměr mu dát v jednom utkání příležitost," řekl Lavička.

Po delší době se vrací i stoper Patricio Stronati, který v zimě přišel z Austrie Vídeň do Mladé Boleslavi, kde se usadil v základní sestavě. "Krok zpět do české ligy dělal proto, aby zabojoval o jednadvacítku, a chceme mu dát šanci," dodal Lavička.

Zatímco do reprezentačního áčka se vešel jediný hráč trápící se Sparty, brankář Tomáš Koubek, v jednadvacítce jich je hned pět. Vedle Sáčka také Daniel Holzer, Aleš Čermák a útočníci Lukáš Juliš a Matěj Pulkrab.

Aktuálně je ve výběru 20 hráčů, další tři budou do pondělního srazu nominováni dodatečně. Tým se sejde v pondělí v Praze Benicích a v úterý se přesune do Karviné, kde v pátek sehraje přípravný zápas se Slovenskem. Následně zamíří do polských Katovic, kde si tým poprvé vyzkouší bydlení v hotelu, ve kterém bude mít základnu i během evropského šampionátu, a také stadion v Tychách, kde sehraje všechny tři zápasy ve skupině.

"Chtěli jsme v Tychách hrát i nyní přípravné utkání s Polskem, ale nakonec se to nepodařilo. Vyzkoušíme si ho ale alespoň při tréninku. Chceme si vše prověřit, aby nás nějaké nedostatky nezaskočily až během šampionátu," vysvětlil manažer týmu Jaromír Šeterle.

Jednadvacítka chystá i dvě propagační akce spojené s autogramiádou hráčů. První se uskuteční 22. března v obchodním centru Karviná, druhá bude 25. března v Tychách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články