Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lavička čeká na stav Černého, do nominace zařadil zatím jen 19 hráčů

Praha - Zatím pouze 19 hráčů nominoval trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy 2017 s Belgií a v Moldavsku. Zbývající volné místo by měl po víkendu s největší pravděpodobností zaplnit záložník Václav Černý z Ajaxu, který se vrací do hry po zranění.

"Hráčů je tentokrát méně, protože oproti předchozím srazům nemáme tolik času na trénink," vysvětlil Lavička. "Václav měl od zápasu s Černou Horou problémy s přitahovačem stehenního svalu, ale podle posledních zpráv od něj i lékařů Ajaxu už je v pořádku a o víkendu by měl poprvé po zranění nastoupit," dodal.

Černý zatím za jednadvacítku odehrál tři zápasy, ve kterých dal jednu branku a patřil k nejlepším českým hráčům. "Hlavně kvůli němu jsme volili tuhle formu nominace. Protože zatím nastupoval v základu a jeho případná neúčast by byla dalším oslabením," uvedl Lavička.

Český kouč totiž moc dobře ví, že po remízách v Lotyšsku a hlavně naposledy doma s Černou Horou, kdy jednadvacítka neudržela vedení 3:1, si lvíčata nemůžou dovolit další ztráty. "V předchozích zápasech jsme si situaci zkomplikovali, proto je dvojzápas s Belgií a Moldavskem pro nás velmi, velmi důležitý," řekl Lavička.

Proti Belgii však jeho výběr nečeká nic lehkého, protože favorit skupiny zatím ve třech zápasech neztratil ani bod. Podle Lavičky navíc jednadvacítka navazuje na herní a výsledkový vzestup belgického fotbalu, který se v listopadovém žebříčku FIFA poprvé v historii dostane na první místo.

"Jednadvacítka je obrazem belgického fotbalu, protože áčko i mládež mají velmi vyspělou a odráží se tam dlouhodobá práce, kterou před několika lety nastavili," uvedl Lavička. "Belgie je favorit, ale nic to nemění na tom, že do zápasu půjdeme s vědomím, že ho chceme zvládnout," dodal.

Proti Belgii nastoupí jednadvacítka příští týden ve čtvrtek v Jablonci a poté se přesune do Moldavska, kde bude hrát v pondělí 16. listopadu. Ve skupině zatím patří českému týmu druhé místo s odstupem čtyř bodů za vedoucí Belgií. Pět bodů má však také Černá Hora s Maltou a o jediný bod zpět je pak Lotyšsko s Moldavskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čeká těžké dvojutkání, prověří ji zejména Belgie

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na zápasy kvalifikace

Brankáři: Luděk Vejmola (Jihlava), Vojtěch Vorel (Vlašim), Lukáš Zima (Perugia).

Obránci: Lukáš Vraštil (Mladá Boleslav), Tomáš Břečka (Slovácko), Milan Havel (Bohemians 1905), Daniel Holzer (Ostrava), Michael Lüftner (Teplice), Petr Rys (Příbram).

Záložníci: Antonín Barák (Příbram), Aleš Čermák (Mladá Boleslav), Jakub Fulnek (Jihlava), Marek Havlík (Slovácko), Tomáš Souček (Slavia), Daniel Tetour (Dukla), Michal Trávník (Jablonec).

Útočníci: Lukáš Juliš (Sparta), Stanislav Klobása (Mladá Boleslav), Patrik Schick (Bohemians 1905)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články