Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Latku těšil zejména povedený signál

Praha – Slávistický fotbalista Martin Latka se stává specialistou na pražské derby se Spartou. V předešlém souboji v jarní sezoně přispěl gólem k remíze 1:1, dnes už jeho trefa ze 73. minuty vynesla červenobílým v ostře sledovaném duelu cennou výhru 1:0. Ze svých patnácti ligových branek dal tři proti Spartě, sám to ale považuje spíš za náhodu.

Slavící slávisté
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to krásné, lepšího soupeře bych si asi nemohl vybrat. Ale je to asi náhoda a trochu štěstíčko. V poslední době jsem měl každý zápas šanci, ale nespadlo mi to tam. O to jsem radši, že jsem to prolomil dneska," řekl po zápase Latka.

Vítězným gólem dal vzpomenout na jarní derby. Tehdy už ve čtrnácté minutě otevřel skóre hlavičkou do stejné branky, Sparta pak ale dokázala srovnat. "Dnes jsem ten gól dal přece jen později, tak už jsem věřil, že to udržíme," podotkl Latka.

Velký podíl na gólu připisoval spoluhráči Davidu Hubáčkovi, který mu asistoval přesným centrem. Prý šlo o nacvičenou akci. "Měli jsme domluvený signál před zápasem, který nám krásně vyšel. Spíš asi čekali, že to budeme hrát křížem, a my to zahráli napřímo. Hub mi dal fantastický balon, ani jsem od něj takhle krásný nečekal," smál se Latka.

Těšilo ho, že rozhodujícím gólem zároveň stylově oslavil páteční 28. narozeniny. "Tím je to ještě umocněné, je to krásný dáreček," liboval si. "V kabině už jsou nějaké dortíky. Klukům jsem slíbil, že když vyhrajeme, pozvu je na večeři a na pivo. Ale teď na to nebudeme mít čas, protože hned v úterý hrajeme pohár," prohlásil Latka.

Jím vedená obrana už 522 minut neinkasovala. Latka byl rád, že série bez obdržené branky pokračovala i proti Spartě. "Opticky to mohlo vypadat, že Sparta měla hru víc pod kontrolou, hlavně v první půli líp kombinovali. Ale vlastně nic neměli. Jenom tu střelu na konci. Že by měli nějakou velkou šanci, to si nevybavuji," řekl Latka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z derby

Je rád, že Slavia výhrou nad odvěkým rivalem potvrdila podzimní zlepšené výkony. "My teď předvádíme podobné výkony ve všech zápasech, má to konstantní výkonnost. Je dobře, že jsme to dneska potvrdili vítězstvím," dodal spokojeně Latka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články