Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Latka po návratu do Edenu: Přijetí bylo krásné, ale moje pocity pozitivní nejsou

Praha – Pro libereckého obránce Martina Latku byla pondělní dohrávka sedmého kola nejvyšší soutěže na půdě pražské Slavie obzvláště pikantní. Aby ne, když dlouhá léta hájil sešívané barvy mužstva z Edenu. Fotbalisty Slovanu dokonce vedl do utkání v roli kapitána, ale po něm příliš důvodů k radosti neměl. Gól kamaráda Milana Škody rozhodl o vítězství soupeře.

Utkání Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Pocit to byl samozřejmě zvláštní, být tady v pozici hostujícího hráče. Snažil jsem se od začátku hlavně soustředit na svůj výkon, abychom předvedli dobrý fotbal. Bohužel jsme prohráli a hlavně během první půle jsme zápas nezvládli ani herně," řekl po utkání Latka.

Domácí příznivci připravili bývalému kapitánovi, který zamířil do Liberce z Edenu v létě, vřelé přivítání a několikrát skandovali jeho jméno. "Přijetí bylo krásné, chtěl bych za to fanouškům poděkovat. Ale teď moje pocity pozitivní nejsou. Prohráli jsme a bodů máme žalostně málo," litoval jednatřicetiletý obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Latka: Když jsme začali hrát, dostali jsme gól

Liberec se připravoval hlavně na domácího kanonýra Škodu, který přesto trefil tyč a poté jediným gólem v 60. minutě utkání rozhodl. "Malé poznatky ohledně hry Slavie jsem měl, ale nechám si to pro sebe. Věděli jsme, že největší nebezpečí hrozí od Milana, a to se potvrdilo. Dal nám gól," konstatoval Latka.

"Jsou to individuální chyby, které nás sráží několikátý zápas. Při standardkách máme určené, kdo má jaké hráče hlídat. A poněkolikáté se nám stane, že přesto dostaneme gól," smutnil Latka.

Severočechy gólem srazil jeho velký kamarád. "Zažili jsme toho s Milanem spoustu, de facto jsme spolu tady trávili nejvíc času. Jsme velcí kamarádi, takže jsme se samozřejmě pozdravili. Náš souboj vyhrál Milan, o ničem jiném ani nemůže být řeč, když vyhráli," uvedl Latka.

Liberecký stoper se v závěru snažil pomoci k vyrovnání. Dokonce se pod slávistickým "kotlem" pokusil o nůžky, ale sudí odmával ofsajd. "Bohužel všechny souboje, co jsem vepředu absolvoval, jsem prohrál. Už nebyla síla. A ty nůžky? Ani nevím, kde se to vzalo," dodal.

Zápas proti bývalému klubu odehrál Latka jako kapitán. "Kapitána Pokorného máme zraněného, vypadl nám jeho zástupce Milan Baroš, takže volba automaticky padla na Martina. Určil jsem to já. Vzhledem k tomu, jaké utkání se hrálo, za jeho přístup a za to, jak nám pomáhá a jak se prezentuje," prohlásil liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články