Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Látala nahradí na pozici trenéra Trnavy Ščasného syn Michal

Michal Ščasný, 40letý syn současného mediálně propíraného sparťanského trenéra Zdeňka, by se dle vyjádření trnavského generálního manažera Mariána Černého měl stát nástupcem dalšího Čecha Radoslava Látala. Ščasný dosud dělal v týmu asistenta. Důvodem je hlavně neuspokojivá finanční situace v klubu, kvůli ní skončil také generální manažer Pavel Hoftych. Trnava se sice překvapivě prosmýkla do skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži figuruje ale na nevalném osmém místě.

Trenér Spartaku Trnava Radoslav Látal
zdroj: REUTERS autor: Radovan Stoklasa

Všechno směřuje k tomu, že do jara půjdeme s hlavním trenérem Michalem Ščasným, který byl doteď asistent. Zná prostředí, což bude v náročném jaru důležité," citoval klubový web nového generálního manažera Mariána Černého, který ve funkci nahradil Čecha Hoftycha.

Vedle Hoftycha po podzimu skončil v Trnavě mimo jiné i kvůli špatné ekonomické situaci klubu také kouč Látal, který mužstvo převzal v létě a nečekaně ho dovedl do skupiny Evropské ligy. V domácí lize však patří Spartaku coby obhájci titulu až osmé místo. Trnavu nejvíce zabolelo, že ji opustil majitel – slovenský oligarcha Vladimír Poór, který část svého byznysu přestěhoval do Česka. Na podzim projevil zájem o koupi pražských Bohemians 1905.

Ščasný by se měl poprvé ve své kariéře stát hlavním trenérem, dosud dělal pouze asistenta v Senici a Trnavě. V české lize v minulosti hrával za Spartu a Žižkov. Podíval se i do Kazachstánu, na Kypr nebo do Prešova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články