Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Lamželezo Zlámal si chce dát branku na zahradu, trenéři něco takového nezažili

Byl to moment, na který všichni nevěřícně koukali. Brankář Zlína Zdeněk Zlámal při zákroku narazil do tyčky a ta praskla. V Mladé Boleslavi tak rychlé museli branku vyndat a přinést novou. Gólman hostů by si nyní rád kuriózní suvenýr dal na zahradu nebo do nějaké dražby. Trenéři obou celků zase přiznali, že nic takového ještě nezažili.

Prasklá tyč v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Tyčku branky vychýlil z její osy Zlámal při likvidaci nepovedeného centru Petra Mareše. Branku museli pořadatelé odnést a vyměnit za náhradní. Rozhodčí Ondřej Lerch nastavil první poločas o 14 minut. Zlín gólem Vukadina Vukadinoviče z 67. minuty nakonec zvítězil 1:0.

"Byl tam dlouhý balón, nikdo mi nekřičel, že to jde vedle, takže jsem tam dal ruku a trošku narazil do brány. A když jsem se pak připravoval na rohový kop, tak byla branka trochu ohnutá," popsal situaci Zlámal, kterého prý náraz do tyčky vůbec nebolel.

Zničenou branku by chtěl mít doma jako cennou památku. "Já jsem už říkal, že mi tu branku musíte poslat, abych si ji dal doma na zahradu. Rád ji zaplatím, protože to je krásný suvenýr. Myslím, že doteď neměla nějakou extra hodnotu, ale teď ji bude mít. Dáme to možná do dražby na nějaké dobročinné účely," usmíval se dvaatřicetiletý gólman.

Situaci brali s humorem i oba trenéři. "To jsem ještě nikdy nezažil a nikdy to asi ani nezažiji. Máme pořád něco poprvé. Je to slon, takhle přerazit bránu," podotkl zlínský kouč Vlastimil Petržela.

"Já jsem ani nevěděl, co na to říct, jaká jsou pravidla, jestli se utkání bude, nebo nebude dohrávat, jestli se bude dávat nová nebo náhradní branka. V tom jsem měl obrovský nedostatek v disciplinárním řádu," doplnil trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články