Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lahm po mistrovství ukončil svou reprezentační kariéru

Mnichov - Kapitán mistrů světa Philipp Lahm ukončil po vítězném finále na MS svou reprezentační kariéru. Během ní třicetiletý obránce odehrál v německém dresu 113 utkání. Jeho konec v národním týmu potvrdil prezident německého fotbalového svazu Wolfgang Niersbach.

Philipp Lahm
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Niklas Larsson

"Philipp mi ráno volal a osobně mě o tomto kroku informoval. Rychle jsem si uvědomil, že by bylo pošetilé ho přemlouvat. Byl nejen skvělým hráčem, ale vždy i vzorem pro ostatní. Poděkoval jsem mu za všechno, co pro nás udělal," řekl Niersbach.

Lahm se připojil k Fritzi Walterovi (1954), Franzi Beckenbauerovi (1974) a Lotharu Matthäusovi (1990) a jako čtvrtý německý kapitán v historii mohl pozvednout trofej mistra světa. O jeho konci v národním týmu informoval deník Bild a informaci potvrdil hráčův poradce Roman Grill.

Mnichovský rodák Lahm debutoval v německém národním týmu před deseti lety v přípravě proti Chorvatsku a napevno se usadil na pravém kraji obrany. V poslední době naskakoval, podobně jako v Bayernu Mnichov, i do záložní řady. Hráč přezdívaný "Kouzelný skřítek" se podílel na stříbru z ME 2008 i bronzech z MS 2006 a 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články