Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lafatovi chybí jediný gól k vyrovnání rekordu

Jablonec - Už jen jediný gól chybí Davidu Lafatovi k vyrovnání střeleckého rekordu fotbalové Gambrinus ligy. Proti Slovácku zaznamenal jablonecký útočník už svůj 21. gól v sezoně a zbývá mu tak ještě sedm kol k překonání výkonů Radka Druláka a Vratislava Lokvence, kteří dokázali v jedné sezoně vstřelit dvaadvacet branek.

"Lhal bych, kdybych říkal, že nejsem za gól rád, ale úleva pramení hlavně z toho, že jsme vyhráli v lize. Kdyby to dal někdo jiný, je to jedno. Takhle je to dvojitá úleva," oceňoval Lafata především vítězný punc svého gólu.

Jablonci se na jaře příliš nedaří. Naposledy vyhrál v 17. kole nad Bohemians 1905, takže vítězství 1:0 proti devátému Slovácku je pro Jablonecké velmi důležité a zachovává jim určitou naději na boj o evropské poháry. Na trápení týmu doplácel i Lafata, který na jaře přidal jen tři góly ke svým osmnácti podzimním zásahům.

V Jablonci ale věří, že po výhře nad Slováckem přijdou i další vítězství a góly Davida Lafaty. Pravděpodobnost, že střelecký rekord Lokvence a Druháka jablonecký útočník překoná, tak podle jeho spoluhráčů hraničí s jistotou. "Překoná je, o tom jsem přesvědčený. V posledních zápasech jsme nehráli dobře jako mužstvo, takže tím trochu trpěl i on. Ale doufám, že se to ještě zvedne a tři – pět gólů ještě přidá. Záleží nejen na něm, přestože proti Slovácku dal gól v podstatě sám po individuální akci," věří svému spoluhráči jablonecký brankář Michal Špit.

Dosavadní střelecký rekord fotbalové Gambrinus ligy stanovil na dvaadvacet gólů Radek Druhák v sezoně 1995/1996. Jeho výkon vyrovnal v dresu Sparty Vratislav Lokvenc v sezoně 1999/2000. Od té doby měli ligový střelci problémy se jejich gólové bilanci alespoň přiblížit. Milanu Ivanovi ze Slovácka dokonce stačilo k zisku koruny pro krále střelců v sezoně 2005/2006 pouhých jedenáct gólů. David Lafata však na rekord aktuálně ztrácí pouhý jeden přesný zásah a k dobru má ještě sedm zápasů.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články