Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Lafata po zápase proti "svému" Jablonci: Jsem rád, že to mám za sebou

Jablonec – Poprvé od přestupu na Letnou se představil zpátky v Jablonci a jednou brankou se podílel na výhře Sparty 3:2. Přesto se v Davidu Lafatovi mísily pocity. Na jednu stranu byl rád, že Pražané náročný duel zvládli, na tu druhou pro něj bylo zvláštní se vrátit na Sever Čech jako soupeř. "Byl hodně divný pocit dát jim gól," řekl po utkání Lafata.

David Lafata slaví po brance do sítě Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Přiznám se, že jsem doma manželce říkal, že se mi sem moc nechce, že to bude divný zápas. Jsem rád, že už to mám za sebou," řekl po zápase Lafata.

V Jablonci, kde působil s přestávkami pět a půl sezony a v jehož dresu vstoupil do Klubu ligových kanonýrů se sto a více brankami v nejvyšších soutěžích, se dnes prosadil už po necelých čtyřech minutách.

"Samozřejmě jsem v hlavě před zápasem měl, že bych mohl dát gól. Zaplaťpánbůh za něj, protože jsem teď pár zápasů gól nedal. Takže jsem byl rád, že to tam spadlo. Ale přiznám, že to byl divný pocit dát jim gól. Přišlo mi takové trochu nefér se radovat, tak jsem se radoval vnitřně," uvedl Lafata, který ukončil třízápasové čekání v lize na gól.

Neskrýval, že měl smíšené pocity a dokonce si před zápasem spletl střídačky. "Když jsme si vyměnili s (domácím kapitánem) Karlem Pitákem před zápasem vlaječky, tak jsem ze zvyku šel na druhou střídačku. Jo, bylo to divné," usmál se Lafata.

Celkově ale zápas hodnotil kladně, navíc ho potěšila reakce jabloneckých fanoušků. "Lidi mi tady i zatleskali, tak musím přiznat, že jsem měl trošku mráz po zádech. To bylo příjemné," uvedl. "Hodnotit to musím kladně, protože jsme vyhráli těžký zápas. Pro nás to byly důležité tři body. I když si troufnu říct, že dneska vyhrál šťastnější," doplnil sparťanský kapitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články