Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lafata o nůžkách: Byl to nejhezčí gól v kariéře

Praha – Ladislav Krejčí na něj sice křičel, ať mu míč nechá, ale on se rozhodl, že to zkusí. David Lafata se v duelu proti Jablonci odhodlal k nůžkám a udělal dobře. Výstavní trefou nejenže ukončil 240 minutové čekání Pražanů na ligovou branku, ale zároveň vstřelil vítězný gól. K tomu přidal ještě jeden a rozhodl o triumfu 2:0. Zkušený střelec po zápase přiznal, že tento zásah již asi žádný jiný nepřemaže.

David Lafata a Ladislav Krejčí
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Nůžkami se sice šetří, ale párkrát se to povede. Byl to nejhezčí gól v kariéře," řekl Lafata. "Sice už jsem se takhle kdysi trefil, ale aby to šlo takhle pod břevno, tak to ne. Teď se prostě všechno sešlo, byla to i rána, takže to brankář nemohl chytit," dodal.

Lafata se trefil v 61. minutě po centru Bořka Dočkala. "Musel jsem to hrát takhle, jinak už to nešlo. Někdo na mě sice křičel pusť, ale risknul jsem to," prohlásil Lafata.

Navíc si splnil přání z minulé sezony, kdy doufal, že před koncem kariéry ještě stihne dát gól nůžkami. "Bořek už mi to připomínal. Ale doufám, že nebude proti, když budu ještě chvíli pokračovat," usmál se dvaatřicetiletý útočník, který prý na hattrick nepomýšlel. "Sám jsem si řekl o střídání. Bylo toho akorát," dodal.

Lafatovy góly kromě černé střelecké série ukončily i čekání Sparty na ligovou výhru. Před zápasem s Jabloncem totiž Letenští prohráli s Ostravou a Duklou shodně 0:1. Obhájci titulu podle kapitána hodně pomohl čtvrteční postup přes Zwolle do základní skupiny Evropské ligy.

"Byl to přímý souboj s konkurentem o přední příčky, takže kdybychom to nezvládli, už bychom nabrali ztrátu," uvedl. "Je dobře, že jsme udrželi kontakt se špičkou. Rozhodlo, že jsme to zvládli ve čtvrtek," uzavřel Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Sparta - Jablonec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články