Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kvůli Neymarovu přestupu musí k soudu už i prezident Barcelony

Barcelona - Proces s fotbalovou Barcelonou se stále zvětšuje. Do vyšetřování, které probíhá už od června, španělský soud nově zahrnul také stávajícího prezidenta klubu Josepa Bartomeua. K soudu musí kvůli kontroverznímu přestupu brazilského fotbalisty Neymara z června 2013. Dnes si vyslechl obžalobu kvůli podezření z daňového podvodu a 13. února se bude soudci zpovídat. Nedoplatek za Neymarův přestup činí 2,85 milionu eur.

Josep Bartomeu
zdroj: ČTKNurPhoto

Barcelonu začaly úřady vyšetřovat poté, co vyšlo najevo, že hvězdný Neymar nepřišel z klubu Santos za původně avizovaných 57 milionů eur, ale za téměř sto milionů. A právě z vyšší částky klub údajně nezaplatil daň.

Kvůli nesrovnalostem loni v únoru odstoupil tehdejší prezident klubu Sandro Rosell, hned po uvedení Bartomeua do funkce klub na dani doplatil 13,5 milionu eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Proces s Barcelonou se stále zvětšuje

Loni na podzim bylo soudní řízení zastaveno. Nyní však barcelonský šéf dostal od Nejvyššího soudu v Madridu předvolání na příští pátek.

Klub stále jakékoli pochybení odmítá. "Jsme překvapeni, rozhořčeni a vinu popíráme. Operace v rámci transferu v žádném případě neproběhly s úmyslem porušit platné zákony," napsala Barcelona v prohlášení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články