Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kvůli dotacím se svolává mimořádná valná hromada FAČR

Změna systému přerozdělování dotací si vynutila konání mimořádné valné hromady. Vedení Fotbalové asociace ČR ji svolalo na 5. února. Volit se bude i jeden člen výkonného výboru.

zdroj: ČT4

Delegáti budou na mimořádné valné hromadě schvalovat systém využití dotací tak, aby byl v souladu s platným rozhodnutím ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro letošní rok. To neodpovídá předchozímu usnesení z 19. valné hromady FAČR.

Pro letošní rok se totiž změnilo přerozdělování dotačních prostředků. Sportovní svazy na rozdíl od minulých let už prakticky nemohou přeposílat dotace do klubů a oddílů.

Financování sportu se vloni zadrhlo, když v květnu vypukla kauza údajného ovlivňování rozdělování sportovních dotací. Policie zadržela tehdejší ministerskou náměstkyni pro sport Simonu Kratochvílovou a předsedu fotbalové asociace Miroslava Peltu, který posléze rezignoval.

Na únorové mimořádné valné hromadě se bude rovněž volit jeden člen výkonného výboru za Moravu. Rozhodovat se bude o nástupci Pavla Blahy, který skončil v čele krajského svazu a ostatní předsedové z Moravy na valné hromadě navrhují jeho odvolání z výkonného výboru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články