Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvarteto změn v nominaci. Coufal a trio slávistů si proti Walesu a Bělorusku nezahrají

Z nominace české reprezentace před zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem vypadli kvůli zdravotním problémům Vladimír Coufal, Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Dodatečnou pozvánku naopak dostali Tomáš Wiesner, Milan Havel, Jaromír Zmrhal a Jan Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Z nominace české fotbalové reprezentace vypadli Coufal a tři slávisté

Coufal z West Hamu, který se dlouhodobě řadí k oporám reprezentace, měl zdravotní potíže už v minulém týdnu a vynechal kvůli tomu čtvrteční utkání Evropské ligy. Ve víkendovém ligovém duelu sice v sestavě "Hammers" nescházel, ale národnímu týmu nakonec nepomůže.

Trojice ze Slavie odehrála nedělní ligové derby na Spartě, po němž je znovu mezi zraněnými. Bořil, Masopust i Ševčík kvůli zdravotním problémům národnímu mužstvu scházeli také při zářijovém programu.

Nejvážnější zranění má slávistický kapitán Bořil. "Přetrvává u něj problém s kolenem, který bude muset být pravděpodobně vyřešen operací s následnou delší pauzou. Lukáš Masopust má svalový problém v oblasti lýtka, Petr Ševčík má potíže s kotníkem," uvedla na Twitteru Slavia.

Už před říjnovou nominací vypadl kvůli zranění další člen základní sestavy Jakub Jankto.

"Sestava se protočí, to už je asi teď jasné. Nebude to lehké. Byli jsme zvyklí na nějakou základní jedenáctku, byli jsme nějakým způsobem sehraní. Bude muset přijít zase někdo jiný a snažit se dobře zapadnout mezi nás," řekl útočník Patrik Schick.

"Nedá se nic dělat. Komplikace to je, určitě nám to nepomůže. Wales zase nebude mít (kapitána Garetha) Balea, to jim také nehraje do karet. Věřím, že i bez kluků, kteří tvořili základní jedenáctku, to zvládneme. Ale bude to zase o něco těžší," dodal Schick.

Z dodatečně povolané čtveřice mají všichni reprezentační zkušenosti. Plzeňský křídelník Kopic se vrací do národního celku po necelém roce, jeho klubový spoluhráč Havel stejně jako sparťanský bek Wiesner a záložník Zmrhal ze Slovanu Bratislava byli v nominaci při minulém zářijovém srazu. "Všichni nově povolaní už se během dnešního dne zapojí do přípravy na obě kvalifikační utkání," řekl mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Fotbalisté se sešli v Praze v pondělí, kdy se k týmu dodatečně připojil útočník Jan Kuchta ze Slavie. Třiadvacítka hráčů se bude v dalších dnech chystat na páteční zápas s Walesem v pražském Edenu. O tři dny později nastoupí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého k venkovnímu duelu proti Bělorusku. Vzhledem k sankcím od Evropské unie a zákazu letů do Běloruska se odehraje na neutrální půdě v Kazani.

Národní tým je v kvalifikační skupině E po pěti z osmi zápasů se sedmi body na druhém místě, třetí Wales má stejně bodů a utkání k dobru. Za přímým postupem míří dosud neporažená Belgie, týmy na druhých příčkách čeká play-off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články