Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvalifikační zápas fotbalistek musel být kvůli covidu odložen

Duel s Běloruskem o postup na mistrovství světa 2023 měl čekat dnes, tedy v úterý, české fotbalistky, jenže nakonec je všechno jinak. Pátý kvalifikační duel ženského národního týmu byl totiž odložen poté, co měly tři hráčky soupeře pozitivní test na koronavirus. Celý běloruský tým podstoupil nové testování a podle výsledku se rozhodne o dalším osudu zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikační zápas fotbalistek musel být kvůli covidu odložen

Pro náš tým je to samozřejmě komplikace, i vzhledem k tomu, že měl již končit reprezentační sraz a hráčky se měly rozjet zpět do svých klubů. Samozřejmě ochrana jejich zdraví je ale v tomto případě hlavní prioritou," řekl reprezentační trenér Karel Rada.

Utkání se mělo v Opavě odehrát od 17:00. Na základě pozitivních testů však hygiena rozhodla o přetestování celého hostujícího týmu. Pozitivní hráčky jsou izolovány na hotelu.

Výsledky opakovaných testů by měly být známy v nočních hodinách. Organizátoři následně rozhodnou po konzultaci s UEFA o odehrání duelu, či jeho přeložení na jiný termín.

Českým fotbalistkám patří v neúplné tabulce skupiny C třetí místo s pěti body. Naposledy svěřenkyně trenéra Rady remizovaly v sobotu s Nizozemkami 2:2. Bělorusky mají o bod méně a jsou čtvrté.

Ve skupině D vedoucí Anglie deklasovala poslední Lotyšsko 20:0 a zaznamenala rekordní výhru v evropské části kvalifikace MS. O jeden gól překonala dosavadní maximum staré jen pět dní, které vytvořily Belgičanky vítězstvím 19:0 nad Arménií.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články