Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ve Wembley se poprali fanoušci Maďarska s policií. V Albánii na Poláky létaly lahve

Maďarsku a Albánii hrozí tresty za chování fanoušků při úterních zápasech kvalifikace fotbalového mistrovství světa. Maďarští příznivci se při zápase s Anglií poprali s policií, v albánské Tiraně zase domácí zasypali polské hráče lahvemi. FIFA zahájila v souvislosti s oběma zápasy disciplinární řízení.

Maďarští fanoušci se ve Wembley porvali s policií
zdroj: ČTK/PA/David Klein

Ke konfliktu na tribuně londýnského stadionu Wembley došlo krátce po začátku utkání poté, co policie přišla zadržet jednoho z hostujících fanoušků kvůli podezření, že rasisticky urazil jednoho z pořadatelů.

Maďarsko, které s Anglií remizovalo 1:1, nemá s fanoušky problémy poprvé. Za rasistické chování příznivců při zářijovém domácím utkání s Anglií musí odehrát sobotní zápas s Albánií bez diváků, a navíc je v podmínce.

Trest hrozí také Albánii, která prohrála 0:1 s Polskem. Fanoušci v Tiraně totiž po brance Karola Šwiderského zasypali slavící hostující hráče plastovými lahvemi. Poláci na protest odešli ze hřiště, ale po asi dvacetiminutovém přerušení se utkání dohrálo.

FIFA během středy prošla zprávy delegátů a na jejich základě zahájila disciplinární řízení."To, co se stalo v zápasech Anglie s Maďarskem a Albánie s Polskem, odsuzujeme stejně jako jakoukoliv jinou formu násilí, diskriminace nebo urážení. Proti takovému chování máme nulovou toleranci," uvedla FIFA v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články