Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Kataru si zahrají i fotbalisté Japonska a Saúdské Arábie

Dalšími jistými účastníky mistrovství světa v Kataru jsou fotbalisté Japonska a Saúdské Arábie. Rozhodla o tom dnešní výhra japonského týmu nad Austrálií 2:0 v Sydney. Z asijské části kvalifikace již dříve postoupily Írán a Jižní Korea.

Japonská radost po výhře nad Austrálií
zdroj: ČTK/AP

Japonci si zahrají na sedmém mistrovství světa v řadě. Postupové vítězství jim vystřílel dvěma góly v závěru utkání střídající Kaoru Mitoma. Záložník vedoucího týmu belgické ligy Saint-Gilloise přišel na hřiště v 84. minutě a za pět minut skóroval.

Další branku přidal ve čtvrté minutě nastavení. Čtyřiadvacetiletý hráč nastoupil za národní tým teprve podruhé a připsal si první dvě reprezentační trefy.

Austrálii se povedlo japonským fotbalistům porazit po 24 letech a pomohli tím k postupu i Saúdské Arábii, která dnes hraje až později s Čínou. Saúdové si zopakují účast z minulého šampionátu v roce 2018 v Rusku a mezi elitou se představí celkově pošesté.

Australané a třetí tým ze skupiny A, kterým jsou momentálně Spojené arabské emiráty, ještě budou mít šanci se na letošní šampionát probojovat. Ve čtvrté fázi kvalifikace je čeká vzájemný duel. Jeho vítěz nastoupí v interkontinentálním play-off proti pátému celku jihoamerické kvalifikace.

Aktuálně je známo 17 účastníků mistrovství světa, které se bude hrát netypicky v podzimním termínu od 21. listopadu do 18. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články