Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Uruguay pomohla svou výhrou Ekvádoru a obě země jsou dalšími účastníky MS v Kataru

Fotbalisté Uruguaye a Ekvádoru jsou dalšími jistými účastníky mistrovství světa. Místa na šampionát v Kataru si zajistili v předposledním kole jihoamerické kvalifikace. Ekvádor prohrál 1:3 v Paraguayi, ale Uruguay mu pomohla výhrou 1:0 nad Peru, které tak na oba celky ztrácí čtyři body a v posledním kole bude na dálku hrát s Kolumbií a Chile o udržení pátého místa, jenž zaručuje interkontinentální play-off.

Edinson Cavani z Uruguaye
zdroj: ČTK/AP autor: Raul Martinez

Již dříve si v jihoamerické kvalifikaci zajistily účast v Kataru výběry Brazílie a Argentiny. Po postupu Ekvádoru s Uruguayí je aktuálně známo 19 účastníků mistrovství světa, které se bude hrát netypicky od 21. listopadu do 18. prosince.

O výhře Uruguaye rozhodl ve 42. minutě Giorgian de Arrascaeta. Výběr trenéra Diega Alonsa prodloužil vítěznou sérii na tři zápasy a zajistil si účast na třetím světovém šampionátu za sebou.

Výhra pomohla Ekvádoru, který nečekaně nestačil na trápící se Paraguay. Hosté v 54. minutě prohrávali 0:3 a až v závěru snížil z penalty Jordy Caicedo. Domácí se tak dočkali první výhry po sedmi zápasech.

Ekvádorce to však příliš mrzet nemuselo, protože si i tak zajistili čtvrtou účast na mistrovství světa v historii. Naposledy si na šampionátu zahráli v roce 2014, před tím v letech 2002 a 2006.

V posledním kole jihoamerické kvalifikace se tak bude hrát už jen o páté místo, které zaručuje interkontinentální play-off s týmem z Asie. Zatím ho drží Peru s náskokem jednoho bodu před Kolumbií a dvou před Chile.

Kolumbie se ve hře udržela vítězstvím 3:0 nad Bolívií, Chile utrpělo debakl 0:4 s Brazílií, o jejíž výhře na Maracaná rozhodli dvěma penaltami Neymar s Coutinhem, jednou se prosadil Richarlison a první gól za reprezentaci si připsal Vinicius Júnior.

Jednadvacetiletý útočník právě na slavném stadionu hrál za Flamengo před odchodem do Realu Madrid. "Mám obrovskou radost. Byla tady celá rodina, lepší místo pro první gól za reprezentaci jsem si přát nemohl," uvedl Vinicius, který podle médií na zápas nakoupil lístky pro stovku příbuzných a přátel.

Peru příští týden ve středu zakončí kvalifikaci domácím zápasem s Paraguayí, Kolumbie se představí ve Venezuele a Chile doma přivítá Uruguay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články