Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Trenér Estonců Häberli: Musíme hrát odvážně, ne pouze bránit

V březnu musel trenér Thomas Häberli kvůli koronavirové situaci v týmu sledovat vysokou porážku estonských fotbalistů 2:6 s Českem pouze u televize. V úterní odvetě už sedmačtyřicetiletý švýcarský kouč chybět nebude a věří, že jeho svěřenci na závěr skupiny ukážou, jaký pokrok v poslední době udělali. Přímý přenos nabídne v úterý od 20:20 ČT sport a web ctsport.cz.

Trenér estonské reprezentace Thomas Häberli
zdroj: ČTK/ZUMA

"Ten březnový zápas jsem sledoval jen v televizi. Nebyl jsem zrovna šťastný, že jsem na to koukal doma z pohovky. Teď to bude úplně jiný zápas. Nehrajeme doma a hlavně tady máme normální tým. Jsme rádi, že s obvyklými hráči můžeme ukázat, co umíme," řekl Häberli.

Häberli věří, že tým ukáže pokrok

Jeho svěřenci se v poslední době zlepšili. Dokázali remizovat 0:0 ve Walesu a naposledy v sobotu prohráli na hřišti vysoce favorizované Belgie pouze 1:3. "Bylo by krásné, kdybychom kvalifikaci zakončili bodovým ziskem. Měli jsme velice dlouhý rok. Samozřejmě víme, jak složité máme poslední dva zápasy. Oba dva venku, navíc proti Belgii a Česku, velkým favoritům," uvedl Häberli.

"Víme, jak silné Česko je, známe jeho kvalitu. Jsou to fyzicky silní hráči, útočí v hodně lidech. Jsou také silní v pokutovém území. Potřebujeme předvést hodně kvality, abychom něco uhráli. Ale jsme optimisté. Za poslední rok jsme se zlepšili. Těšíme se na zápas a věřím, že ukážeme, jak dobří teď jsme. Musíme hrát odvážně, ne pouze bránit," doplnil kouč, který převzal estonskou reprezentaci v lednu.

Oproti utkání v Belgii neplánuje příliš změn. "Měli jsme dva dny na regeneraci. Všichni hráči, co jsou tady, jsou fit. Nějaká změna možná bude, potřebujeme hráče, kteří mají čerstvé nohy. Na druhou stranu víme, jak dobrou kondici naši hráči mají. Takže tolik změn zase nebude," dodal Häberli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články