Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Tento rekord je pro mě výjimečný, ale účet ještě nezavírám, řekl Ronaldo

Už žádné dělení. Od středy má fotbal jen jednoho rekordmana v počtu nasázených reprezentačních branek. Cristiana Ronalda. Portugalská hvězda na velký úspěch dosáhla v utkání kvalifikace mistrovství světa s Irskem, kdy dvěma zásahy pomohla svému týmu k triumfu 2:1. Staronový hráč Manchesteru United má nyní v národním celku 111 zásahů a o dva góly překonal Íránce Alího Daeího, s nímž doposud korunu sdílel.

Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Pedro Nunes

"Ze všech rekordů, které jsem během své kariéry překonal –⁠ a naštěstí jich pár bylo –⁠ je pro mě tenhle opravdu výjimečný. Rozhodně patří na poličku úspěchů, na které jsem skutečně hrdý," uvedl Ronaldo po zápase na Instagramu.

"Za prvé proto, že pokaždé, když reprezentuji svou zemi, je to mimořádná chvíle. Uvědomuji si, že hraju za Portugalsko a ukazuji světu, co jsou Portugalci zač. Navíc reprezentační soutěže mě od mládí hodně ovlivňovaly. Sledoval jsem, jak moje idoly hrají po svými vlajkami každé druhé léto na Euru a světových šampionátech. Ale hlavně proto, že nastřílet 111 gólů za Portugalsko znamená 111 takových momentů, jaké jsme teď zažili v Algarve. Radost milionů a milionů Portugalců po celém světě. Pro ně stojí za to každá oběť," uvedl pětinásobný vítěz Zlatého míče, který v minulých dnech přestoupil z Juventusu do Manchesteru United, kam se vrací po 12 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo překonal v reprezentaci střelecký rekord

Tahouna mistrů Evropy z roku 2016 nemuselo ve středu večer nakonec mrzet, že v 15. minutě neproměnil penaltu, kterou mu devatenáctiletý gólman Gavin Bazunu z třetiligového anglického Portsmouthu chytil.

"U skvělých hráčů to tak bývá, že někdy nejsou tolik vidět, ale pak najednou naplno ukážou, co v nich je," uvedl kouč Fernando Santos na adresu Ronalda. "Promarnili jsme několik šancí, což v nás vyvolávalo menší úzkost, ale hráči do toho dali všechno a zápas otočili. Výsledek je zcela zasloužený," prohlásil trenér.

Ronaldo potvrdil aktuální skvělou střeleckou formu v portugalském dresu. V posledních šesti reprezentačních zápasech dal osm branek. Naprázdno během této série vyšel jen v osmifinále mistrovství Evropy, kde Santosův výběr podlehl Belgii 0:1.

Rekordního počtu gólů dosáhl ve 180 utkáních. Jeho předchůdce Daeí nasbíral 109 branek ve 149 duelech v letech 1993 až 2006.

"Dalším důvodem, proč si tohoto úspěchu tolik vážím, je ten, že Alí Daeí nastavil laťku hodně vysoko. Jeden čas jsem si dokonce myslel, že ho možná nikdy nedostihnu. Blahopřeju mu k tomu, že jeho rekord vydržel tak dlouho. A díky za to, že mi vždy projevoval takový respekt, když jsem se k jeho rekordu přibližoval. Svůj účet ještě neuzavírám," vzkázal Ronaldo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články