Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ten zápas musíme vyhrát, udělali jsme pro to všechno, říká trenér Walesu Page

Pokud chtějí fotbalisté Walesu skončit ve skupině kvalifikace mistrovství světa na druhém místě, musejí podle trenéra Roba Pageho v pátečním utkání v Praze nad Českem zvítězit. Ostrovní celek má stejně bodů jako soupeř a na třetím místě tabulky je jen vinou horšího skóre. Velšané navíc odehráli o zápas méně.

Robert Page
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

"Tohle utkání prostě musíme vyhrát. Je to velký zápas. Pokud chceme mít druhé místo pod kontrolou a ve svých rukách, musíme v pátek zvítězit. V přípravě jsme pro to udělali vše," řekl Page při on-line tiskové konferenci před odletem do Prahy.

Tabulku skupiny jasně vede Belgie, která si jde pro přímý postup. Celky z druhých míst čeká play-off, v němž se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Velšané mají stejně jako Češi téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst. "Je dobré to mít v záloze, ale my pořád chceme skončit druzí ve skupině," poznamenal Page.

Březnový zápas vyhrál Wales v Cardiffu gólem v závěru 1:0. "Češi ale ten večer předvedli velmi dobrý výkon. Několik posledních dnů jsme se na to utkání znovu dívali. Češi jsou velmi ofenzivně založený tým, útočí i v šesti lidech. Velmi vysoko hrají jejich krajní obránci. Respektujeme sílu českého týmu, jsou to silní a atletičtí hráči top kvality. Ale to my také. Myslím, že by to mohl být velmi zábavný a zajímavý zápas," řekl velšský trenér.

Do české sestavy se po odpykání trestu za vyloučení ve Walesu vrátí nejlepší útočník Patrik Schick, který se v létě blýskl pěti góly na mistrovství Evropy.

"Je to fantastický hráč. Ale mohli bychom jmenovat čtyři pět dalších a z toho dva velmi důležité. Schick je útočník, který si vedl skvěle v létě na Euru. Budeme muset být na našem maximu, abychom ho uhlídali. Na druhou stranu my zase máme top obránce, takže věřím, že se s tím vypořádáme," uvedl Page.

Ten se musí obejít bez hlavní hvězdy a kapitána Garetha Balea, který je zraněný. "Jeho absence je pro nás i pro fanoušky rána. Ale nebudeme brečet. Dává to šanci dalším, kteří jeho místo zaplní. Herní styl kvůli tomu měnit nehodláme," prohlásil Page, který v roli hlavního kouče zastupuje suspendovaného Ryana Giggse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články