Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šlágr mezi Brazílií a Argentinou předčasně ukončili hygienici. Hosté porušili karanténu

Důležité utkání kvalifikace mistrovství světa mezi domácí Brazílií a Argentinou skončilo už po necelých deseti minutách. Zápas byl v Sao Paulu přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu, kteří přišli na hřiště v doprovodu policistů. Podle úřadu čtyři argentinští hráči z anglické ligy porušili karanténu, do které měli zamířit v souladu s protikoronavirovými opatřeními. Zda bude utkání pokračovat, zatím není jasné.

Diskuze v utkání mezi Brazílií a Argentinou za dohledu Neymara s Messim
zdroj: Reuters autor: Amanda Perobelli

"Rozhodčí a delegát zápasu vyplní zápis pro disciplinární komisi FIFA a ta rozhodne o dalších krocích," uvedla v prohlášení jihoamerická federace CONMEBOL.

Úřady čtveřici Argentinců už pár hodin před výkopem nařídily jít do karantény. Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy ani Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu se ale jejich pokynem neřídili a tři z nich nastoupili v základní sestavě.

Brazilská agentura pro zdravotnický dohled Anvisa oznámila, že všichni čtyři hráči z Premier League po příletu do Sao Paula imigračním úředníkům tvrdili, že v poslední době nebyli v Británii ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

"Anvisa považuje tuto situaci za vážné zdravotní riziko, a proto pověřila místní zdravotní úřady uvalením okamžité karantény na hráče, kteří se tu nesmí nijak pohybovat a musí jim být zakázán pobyt na brazilském území," uvedla agentura.

Kvůli koronavirovým restrikcím odmítly anglické kluby pustit na reprezentační sraz řadu jihoamerických hráčů. Brazílie musela oželet devět fotbalistů z Premier League, v Anglii zůstali i někteří Argentinci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články