Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

O Enriqueho se při remíze v Gruzii pokoušel infarkt: Nemáme čistou hlavu

Až po gólu, který dal v Gruzii v nastaveném čase Dani Olmo, si zhluboka oddechl trenér španělské fotbalové reprezentace Luis Enrique. Velký favorit tak odvrátil blamáž, když už v závěru první půle dostal gól a dvěma góly pak nakonec zachránil výhru. "Jsem na pokraji infarktu," přiznal zkušený kouč.

Kouč Španělska Luis Enrique
zdroj: ČTK/DPA/Christian Charisius

"Utkání nás stálo hodně sil. Ztráceli jsme sebevědomí a neproměňovali šance. Inkasovali jsme po drobné chybě v defenzivě. Věděli jsme, že druhý poločas bude komplikovaný," řekl Enrique pro španělský sportovní deník Marca.

Na obou brankách Španělska se asistencí podílel Jordi Alba. Vyrovnávací gól zařídil v 56. minutě Ferrán Torres. "Když skórujete v závěrečném nastavení, je to proto, že jste tvrdě pracovali, abyste si to zasloužili. Bohužel tenhle film se bude ve středu proti Kosovu opakovat. Nemáme tak čistou hlavu jako obvykle, to je patrné. Vyměnili jsme sedm hráčů a soupeř se mohl opřít o podporu diváků," uvedl padesátiletý rodák z Gijónu.

Gruzie ho zaskočila. "Hráli velmi dobře. Myslím si ale, že jsme si vítězství zasloužili. A i kdyby ne, bylo by mi to teď jedno," prohlásil někdejší hráč Realu Madrid a Barcelony, kterou vedl i jako kouč. "Gruzii musíme ocenit, neustále nás trápila z brejků. Věděli jsme ale, jak zareagovat," prohlásil Olmo. "Branku věnuju celému týmu, protože jsme takovou výhru potřebovali," dodal záložník Lipska.

Mužstva typu Gruzie dělají podle Enriqueho Španělům problémy. "Malí soupeři neexistují, zvlášť když hrají z nízkého bloku. Proti týmům jako Gruzie se trápíme víc než třeba se Švýcarskem, které na posledním šampionátu hrálo čtvrtfinále, Německem nebo Ukrajinou. Poslední zápasy mě dost trápí," konstatoval Enrique.

Španělé v úvodním utkání kvalifikace mistrovství světa remizovali s Řeckem 1:1 a po dvou zápasech ve skupině B jsou druzí o dva body za Švédskem. Ve skupině doplňuje Kosovo.

Na šampionát do Kataru v příštím roce postoupí přímo pouze vítěz skupiny, týmy z druhých míst čeká baráž. Do té postoupí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří neuspějí v kvalifikaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články