Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Na hřišti máme správnou chemii, říká Hazard k Belgii a věří, že už vydrží zdravý

V neděli nastoupí proti českým fotbalistům v roli velkého favorita a kapitán Eden Hazard věří, že belgická reprezentace má pořád sílu na to, aby vyhrála nějaký velký turnaj. Nejradši by ovládli hned ten nadcházející, kterým bude příští rok mistrovství světa v Kataru, v jehož kvalifikaci se nyní v Belgii s Českem střetne.

"Rudí ďáblové" mají z minulého světového šampionátu v roce 2018 bronz a od září téhož roku vládnou nepřetržitě žebříčku FIFA. Na letošním Euru vypadli ve čtvrtfinále s pozdějšími vítězi Italy.

"Jestli můžeme vyhrát velký turnaj? Ano. V mužstvu je stále spousta talentů, hráči působí v nejlepších klubech světa. Někteří jsou trochu starší, ale o nominaci si říkají i mladíci. Pořád je na hřišti ta správná chemie," řekl Hazard na tiskové konferenci před čtvrtečním kvalifikačním zápasem v Estonsku.

Zářijový blok kvalifikačních zápasů završí svěřenci trenéra Roberta Martíneze ve středu 8. září na neutrálním hřišti v Kazani proti Bělorusku. Ve všech zápasech jim budou chybět zranění Kevin De Bruyne a Hazardův mladší bratr Thorgan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Belgie

"Starší hráči nemůžou hrát všechna utkání. Proto do sestavy zapracováváme mladé hráče, což je plus. Pokud si povedou dobře, bude pro naši generaci snadnější se rozloučit," uvedl třicetiletý Hazard.

Poslední dvě sezony ho trápila zranění, přesto věří, že se dokáže vrátit do špičkové formy. "Dostáváme se ze složitého období spjatého s koronavirem. Navíc jsem bojoval s řadou zranění. Složitě jsem se s tím vyrovnával, protože předtím jsem nebyl nikdy zraněný. Nebylo to dobré kvůli kombinaci několika věcí, ale pokud budu zdravý, dostanu se na nejvyšší úroveň," prohlásil křídelník Realu Madrid.

"To je důvod, proč pořád chodím na hřiště s velkým nadšením. Kvůli zraněním jsem ztratil dva roky. Chci opět hrát a znovu se na hřišti cítit dobře. Jestli se mi vyhnou zranění, budu hrát jako dřív. O své přednosti nepřijdu, toho se nebojím, i když možná ztratím malinko na výbušnosti. Musím věřit tomu, že dokážu hrát bez toho, aniž bych se znovu zranil," konstatoval někdejší hráč Lille a Chelsea.

Belgie vede kvalifikační skupinu E o tři body před Českem, které dnes přivítá v Ostravě Bělorusko. První souboj "rudých ďáblů" s výběrem kouče Jaroslava Šilhavého skončil v březnu v pražském Edenu 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články