Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Martínez: Takový zápas jsme před Eurem potřebovali

Trenér belgických fotbalistů Roberto Martínez po remíze 1:1 s českou reprezentací ocenil výkon soupeře, který podle něj má na to postoupit na šampionát. Souboj s výběrem kouče Jaroslava Šilhavého považoval za dobrý test před letním Eurem.

Roberto Martínez na lavičce Belgie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Češi po předchozí výhře 6:2 nad Estonskem vedou skupinu E o skóre před Belgií, která v prvním zápase zdolala Wales 3:1. "Samozřejmě, že Česko může postoupit na mistrovství světa. Nepřekvapili nás. Češi šli do zápasu na vítězné vlně, utkání s Estonskem bylo působivé. Nezáleží na tom, proti komu hrajete. Dát venku šest gólů o týmu hodně vypovídá. Češi předvedli velmi dobrý výkon a je třeba jim pogratulovat," řekl Martínez .

"Takový zápas jsme potřebovali, utkání nám dodalo spoustu informací. Je důležité podstoupit podobnou zkoušku proti takovému týmu dva měsíce před Eurem," uvedl španělský kouč, jehož svěřenci se na mistrovství Evropy v základní skupině utkají s Dánskem, Finskem a Ruskem.

Česko v Edenu vedlo od 50. minuty zásluhou Lukáše Provoda, za Belgii vyrovnal o deset minut později Romelu Lukaku. "Zklamal mě inkasovaný gól, ale Čechy za něj musíme ocenit. Hodně hráčů se vysunulo dopředu a zariskovali. Je to moderní tým, na který se dobře dívá," prohlásil Martínez, který s "Rudými ďábly" získal na světovém šampionátu 2018 bronz.

Potěšilo ho, že jeho mužstvo obdržený gól nezlomil. "Když inkasujete, snadno si pomyslíte, že vám utkání nevyjde. I když jsme nehráli dobře, na týmu jsem viděl odhodlání vrátit se. V té chvíli jsme zažili nejlepší pasáž, srovnali jsme a Kevin De Bruyne nastřelil tyč. Na konci jsme zase bránili, zvlášť rohové kopy, v nichž jsou Češi silní," konstatoval někdejší kouč Swansea, Wiganu a Evertonu.

"Pravda je, že se musíme zlepšit. Rád bych ale zdůraznil, že mě těší, že jsme se nesmířili s porážkou, i když jsme nepředvedli nejlepší výkon," uvedl Martínez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články