Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Keita po převratu v Guineji nemůže odletět ze země. Celý den byla slyšet střelba, řekl kouč Maroka

Velmi nepříjemnou situaci musí v posledních hodinách řešit Liverpool a Naby Keita. Záložník anglického celku uvázl kvůli vojenskému převratu, při kterém byl svržen prezident Alpha Condé, v rodné Guineji, kam přijel kvůli duelu reprezentace. Vedení "reds" už začalo jednat s úřady, aby se šestadvacetiletý fotbalista mohl bezpečně vrátit na ostrovy.

Naby Keita
zdroj: ČTK/PA/ autor: Peter Powell

Keita dorazil do domovské země, aby se spoluhráči z reprezentace odehrál duel kvalifikace mistrovství světa proti Maroku. Guinea má zatím v tabulce bod, zatímco jejich soupeř vstoupil do boje o šampionát výhrou. Střetnutí, které se mělo konat dnes v Konakry, však muselo být kvůli vojenskému převratu zrušeno.

Do problémů se v ten moment dostaly oba týmy, jelikož se uzavřely hranice země. Maročanům se ale nakonec povedlo po diplomatickém jednaní odletět a dorazit domů. Trenér Vahid Halilhodžic přiznal, že situace v zemi není dobrá a celý den slyšeli střelbu.

Domácí tým podobné štěstí neměl a internacionálové včetně hvězdného Keity musí zatím setrvat na místě.

Vše už začal řešit i Keitův klub Liverpool, který by rád svého záložníka co nejdříve dopravil do Anglie. "Přes vedení reprezentace jsme s Nabym pravidelně v kontaktu," prohlásil Liverpool.

Zástupci "reds" fanoušky ujistili, že jejich hráči nic nehrozí. "Je v bezpečí a v pořádku. Situace se neustále vyvíjí, proto s úřady řešíme, jak ho bezpečně a včas dostat zpět do Liverpoolu," dodal klub.

Keita v nové sezoně anglické ligy nastoupil do dvou úvodních zápasů v základní sestavě. Ve třetím kole proti Chelsea byl jen mezi náhradníky. První utkání po reprezentační přestávce čeká Liverpool v neděli proti Leedsu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články