Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanonýr Lewandowski se zranil a proti Anglii nenastoupí

Polské reprezentaci se zranila největší hvězda. Kanonýr Róbert Lewandowski si v nedělním kvalifikačním utkání o mistrovství světa s Andorrou poranil vazy v pravém koleni a vynechá středeční zápas s Anglií. Snajpr Bayernu Mnichov zřejmě přijde i o sobotní bundesligový zápas na hřišti Lipska a nejistý je jeho start i příští týden ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris Saint-Germain.

Róbert Lewandowski
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Piotr Kucza via www.imago-images.de

Dvaatřicetiletý útočník, který v neděli přispěl dvěma brankami k vítězství nad outsiderem 3:0, musel předčasně v 63. minutě vystřídat, po souboji v pokutovém území. Už na lavičce si koleno ledoval a pondělní vyšetření odhalilo poškozené vazy.

"Případný start v zápase s Anglií by mohl jeho zranění ještě zhoršit a bylo by to zbytečné riziko. Je to správné rozhodnutí i vzhledem k nadcházející účasti na mistrovství Evropy," uvedl polský svaz s tím, že rekonvalescence může trvat pět až deset dní. "Po návratu do klubu se Lewandowski podrobí další rehabilitaci," dodal.

Polsko tak přišlo před soubojem o první místo ve skupině I o svého kapitána a problémů se obává i Bayern, neboť ho v sobotu čeká důležitý ligový zápas na stadionu druhého Lipska. Před ním má v tabulce jen čtyřbodový náskok.

Bývalý německý fotbalový reprezentant a čestný prezident Byernu Uli Hoeness zápas sledoval a komentoval pro RTL. "Právě se mi zastavilo srdce," řekl při pohledu na záběry ze zranění slavného fotbalisty.

Vedle útoku na devátý německý titul usiluje rodák z Varšavy i o překonání rekordu Gerda Müllera a jeho čtyřiceti bundesligových gólů ze sezony 1971/72. Polský útočník jich v této sezoně nastřílel už 35 a do konce sezony mu zbývá ještě osm zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články