Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kane řídil anglickou kanonádu, Itálie remizovala se Švýcarskem

Skotští fotbalisté v kvalifikaci mistrovství světa 2022 zvítězili v Moldavsku 2:0. Zajistili si tak druhé místo ve skupině F a účast v březnové baráži o postup na šampionát v Kataru. Anglie doma deklasovala Albánii 5:0 a přímý postup má na dosah. Itálie se Švýcarskem jen remizovala a první místo drží jen o skóre.

Harry Kane
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts

Švýcary v Římě poslal v 11. minutě do vedení Widmer, ještě do přestávky odpověděl další krajní bek Di Lorenzo. Italové mohli rozhodnout těsně před koncem, ale Jorginho v poslední minutě z pokutového kopu přestřelil. "Azzurri" zakončí kvalifikaci v pondělí v Severním Irsku, švýcarský tým přivítá Bulharsko.

Anglický kapitán Kane ve Wembley stihl čtvrtý reprezentační hattrick během prvního poločasu, kdy se trefili také Maguire a Henderson. Kane s 44 góly na čtvrtém místě historické tabulky střelců Albionu dotáhl Jimmyho Greavese, který v září zemřel. Anglie zakončí boje o MS v pondělí na hřišti posledního San Marina, k jistotě postupu jí stačí bod.

Poláci měli v Andorra la Vella usnadněnou cestu k vítězství, protože už po 15 sekundách dostal domácí Fernández červenou kartu za úder loktem. Za hosty se v první půli prosadili Lewandowski, Jóžwiak a Milik, na průběžných 1:2 snížil Vales. Po změně stran skóroval znovu hvězdný polský kapitán Lewandowski.

Suverénní Dánsko, které už mělo zaručené vítězství ve skupině F a postup na šampionát, porazilo Faerské ostrovy 3:1 a ve skupině vyhrálo i podeváté. Zápas v Kodani gólově otevřel v 18. minutě Skov Olsen, po hodině hry zvýšil Bruun Larsen. Dánskou neprůstřelnost v kvalifikaci ukončil v 89. minutě Klaemint Olsen a poslední slovo měl v nastavení Mähle.

Adamsova branka ve čtvrté minutě v Kišiněvě ještě neplatila kvůli ofsajdu. Favorizovaní hosté se dočkali regulérního gólu krátce před pauzou, když ve 38. minutě dal premiérovou reprezentační trefu Patterson.

Dvacetiletý bek Glasgow Rangers po hodině hry asistoval u druhé branky Adamse. V závěru Patterson zahrál v šestnáctce rukou, ale Rata z penalty gólmana Gordona nepřekonal. Poslední Moldavsko z devíti kvalifikačních zápasů získalo jediný bod. Suverénní Dánsko už má zaručené vítězství ve skupině F a postup na MS.

Kvalifikace mistrovství světa 2022 ve fotbale:

Skupina C:

Řím: Itálie - Švýcarsko 1:1 (1:1)
Branky: 36. Di Lorenzo - 11. Widmer.

Belfast: Severní Irsko - Litva 1:0 (1:0)
Branka: 18. vlastní Šatkus.

Skupina F:

Kišiněv: Moldavsko - Skotsko 0:2 (0:1)
Branky: 38. Patterson, 65. Adams.

Kodaň: Dánsko - Faerské ostrovy 3:1 (1:0)
Branky: 18. Skov Olsen, 63. Bruun Larsen, 90.+3 Mähle - 89. K. Olsen.

Skupina I:

Budapešť: Maďarsko - San Marino 4:0 (2:0)
Branky: 6. a 83. Szoboszlai, 22. Gazdag, 88. Vécsei.

Andorra la Vella: Andorra - Polsko 1:4 (1:3)
Branky: 45. Vales - 5. a 73. Lewandowski, 11. Jóžwiak, 45.+2 Milik. ČK: 1. Fernández (Andorra).

Londýn: Anglie - Albánie 5:0 (5:0)
Branky: 18., 33. a 45.+2 Kane, 9. Maguire, 28. Henderson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články