Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kalas si proti Estonsku nezahraje, kvůli zranění opouští reprezentační sraz

Klíčový stoper je mimo hru. Čeští fotbalisté se budou muset v úterním závěrečném utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku obejít bez obránce Tomáše Kalase. Osmadvacetiletý obránce anglického druholigového Bristolu nestihl vyléčit zranění, s nímž už dorazil na reprezentační sraz, a od týmu se odpojil.

Tomáš Kalas
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

Kalas nezasáhl už do čtvrtečního přípravného utkání proti Kuvajtu v Olomouci a při výhře 7:0 strávil celý zápas na lavičce. Trenéři věřili, že se na úterní duel s Estonskem dá dohromady, což se ale nestalo. Kalas kvůli potížím nehrál i v říjnovém venkovním utkání s Běloruskem. V aktuální nominaci zůstávají tři stopeři – Jakub Brabec, David Zima a nováček Filip Panák.

Kvůli zranění už během srazu v minulých dnech vypadl také plzeňský brankář Jindřich Staněk. V týmu ho nahradil dodatečně povolaný gólman Slovácka Filip Nguyen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko - Kuvajt

Český celek odehraje proti Estonsku poslední zápas v letošním roce. Reprezentanti už mají díky loňskému vítězství ve skupině B2 Ligy národů jistou účast v březnovém play-off o mistrovství světa. V kvalifikaci ještě mohou zabojovat o druhé místo v tabulce, které aktuálně drží s tříbodovým náskokem Wales. Češi potřebují porazit Estonsko a doufat, že Velšané prohrají s Belgií. Zároveň musejí mít lepší konečné skóre než ostrovní soupeř, který má nyní dva góly k dobru.

Reprezentace se během listopadového srazu připravuje bez hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého, který měl pozitivní test na koronavirus. Mužstvo vede asistent Jiří Chytrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články