Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

K úspěchu v Kataru vede dlouhá cesta, prohlásil po postupu kouč Německa Flick

Po zvládnuté kvalifikaci trenér německých fotbalistů Hans-Dieter Flick prohlásil, že k úspěchu na světovém šampionátu stále vede dlouhá cesta. Věří ale, že jeho svěřenci mají na to vyrovnat se účastníkům závěrečného turnaje Ligy národů, který proběhl minulý týden. Němci se na MS 2022 v Kataru probojovali z kvalifikace jako první tým po pondělním vítězství 4:0 v Severní Makedonii.

Fotbalisté Německa se radují z postupu na MS 2022
zdroj: imago sportfotodienst autor: Aleksandar Djorovic / Matthias Koch

Všechny góly ve Skopje vstřelili až po změně stran. "Splnili jsme cíl a jako první mužstvo jsme postoupili na mistrovství. V úvodní půli to bylo trochu divoké, chybělo nám odhodlání. Ve druhé jsme si vedli lépe a zaslouženě jsme vyhráli. Je důležité, že jsme ukázali jednotný týmový výkon. Hrajeme jeden za druhého," uvedl Flick na tiskové konferenci.

Němcům poslední dva velké turnaje nevyšly, na mistrovství světa 2018 nepostoupili ze skupiny a na letošním Euru vypadli v osmifinále. "K úspěchu na světovém šampionátu ale stále vede dlouhá cesta. Na druhou stranu s takovou mentalitou, jakou hráči mají, toho můžou hodně dokázat," má jasno šestapadesátiletý stratég.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Severní Makedonie - Německo

Francie v neděli ovládla druhý ročník Ligy národů, když ve finále zdolala Španělsko 2:1. Třetí skončila Itálie na úkor Belgie. "Těžko se to srovnává. Naši hráči mají kvalitu na to, aby vzdorovali Francii, Itálii, Belgii i Španělsku. Tím jsem si velmi jistý," prohlásil někdejší kouč Bayernu Mnichov.

Německo má dvě kola před koncem kvalifikace nedostižný osmibodový náskok na Rumunsko. V listopadu zakončí skupinu zápasy s Lichtenštejnskem a Arménií. Díky jistému postupu Flick možná sáhne k obměně týmu.

"Všechno si rozebereme a uvidíme, jak to bude probíhat na klubové úrovni. To všechno vezmeme v potaz, až se budeme rozhodovat o listopadové nominaci," zakončil Flick, který po mistrovství Evropy vystřídal na reprezentační lavičce Joachima Löwa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články