Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Jsem si jistý, že na MS postoupíme, nepochybuje Mancini

Trenér italské reprezentace Roberto Mancini ani po páteční remíze se Švýcarskem nepochybuje o postupu na mistrovství světa 2022 v Kataru. Úřadující evropští šampioni aktuálně vedou skupinu C právě před výběrem Švýcarska pouze o skóre. "Do Belfastu jedeme za vítězstvím," uvedl Mancini. 

Italové se v pondělí představí v Severním Irsku, zatímco Švýcaři doma hostí Bulharsko. Přímo na šampionát postoupí pouze vítězové skupin, týmy z druhých míst čeká play-off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí.

"Je to komplikované, ale oproti Švýcarsku jsme vstřelili o dvě branky více. Náš úkol v Belfastu je zvítězit. Doufáme, že Bulharsko odehraje skvělý zápas. Musíme znovu načerpat síly, máme za sebou náročné utkání," řekl Mancini.

"Musíme si věřit. I když nám věci zdánlivě nevycházejí podle představ, může se to změnit. Na světový šampionát se dostaneme, tím jsem si jistý," uvedl italský kouč.

Švýcary na Olympijském stadionu v Římě poslal do vedení v 11. minutě Silvan Widmer. Do konce úvodního dějství srovnal Giovanni Di Lorenzo. V závěru mohl strhnout výhru na stranu domácích Jorginho, ale z pokutového kopu neuspěl. "Mrzí ho to. Takový je fotbal, možná budeme mít štěstí v příštím utkání," prohlásil Mancini.

Úkol Švýcarů v posledním kvalifikačním duelu je jasný. "Bulharsku musíme vstřelit několik gólů, abychom dorovnali rozdíl ve skóre. V Římě jsme uhráli dobrý výsledek, ale další zápas bude úplně jiný. Také budeme doufat, že Severní Irsko nebude proti Itálii od začátku smířené s porážkou," konstatoval trenér Murat Yakin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články