Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Ibrahimovic proti Čechům nenastoupí, ale bude radit z lavičky. Vidím ho jako pololídra, říká kouč

Hvězdný Zlatan má co předat i z lavičky. Přestože švédský útočník Ibrahimovic kvůli karetnímu trestu nenastoupí proti českým fotbalistům ve čtvrtečním semifinále play-off o postup na mistrovství světa, trenér domácího mužstva Janne Andersson mu svěřil důležitou roli. Čtyřicetiletý veterán AC Milán bude mentorem mladších reprezentačních spoluhráčů.

"Po evropském šampionátu jsme přišli o některé zkušené hráče. V takových zápasech je velmi dobré mít zkušenosti a ty Zlatanovy jsou mimořádné. Může nám pomoct a přispět různými způsoby," řekl Andersson.

"Vidím ho jako pololídra, který povede a bude posouvat dál mladší hráče a radit jim. I když nebude hrát, má důležitou roli, v níž mu maximálně důvěřuji," doplnil devětapadesátiletý kouč.

Ibrahimovic má na kontě 120 reprezentačních startů a s 62 góly je historicky nejlepším střelcem švédského týmu, do kterého se vrátil loni po téměř pětileté absenci. Pomoci by měl například devatenáctiletému útočníkovi Anthonymu Elangovi, vycházející hvězdičce z Manchesteru United.

"Přístup Zlatana ke mně a spoluhráčům je fantastický, jsem moc rád, že je tady s námi. Uvidíme, jak to s ním bude v dalších zápasech. Stále je napůl v rehabilitaci. Sice po zranění už odehrál pár zápasů, ale jednou nohou je na hřišti a druhou se pořád léčí," uvedl Andersson, jehož svěřenci se v případě vítězství nad Českem ve finále baráže představí v Polsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články