Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Havel o pozvánce do nároďáku: V sedmadvaceti už jsem to příliš nečekal, překvapilo mě to

Už příliš nepočítal s tím, že se někdy dostane do české reprezentace. Premiérová pozvánka před zářijovými zápasy s Běloruskem a v Belgii plzeňského obránce Milana Havla ovšem překvapila o to víc, že se v létě potýkal se zraněním a musel na operaci menisku. "Abych pravdu řekl, bylo mi 27 let, takže možná už jsem to trochu nečekal," přiznal Havel. Přímé přenosy kvalifikace MS i přípravu s Ukrajinou odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

"Byl jsem na stadionu, když mi volal trenér Šilhavý. Byl jsem trochu překvapený, ale samozřejmě strašně rád. O reprezentaci sní odmalička asi každý kluk. Určitě to nebyl můj prioritní cíl, přišlo to znenadání," doplnil Havel.

Na začátku letní přípravy se zranil a musel vynechat úvod sezony. "Měl jsem operaci menisku na začátku přípravy, takže jsem teď řešil úplně jiné problémy. Sešlo se to takhle, je to krásné a motivace do další práce," prohlásil Havel.

Reprezentace se sešla v pondělí v Praze. "První hodiny v reprezentaci byly takové, jaké jsem očekával - úžasné. Snažím se užít si každou vteřinu, co jsem tady. Kluci jsou super, některé z nich znám z jednadvacítky - Aleš Matějů, Tonda Barák. Kluci mě přijali dobře a já si to užívám," uvedl Havel.

Reprezentaci čekají v září dva zápasy světové kvalifikace s Běloruskem a v Belgii a přípravné utkání s Ukrajinou. "Jsem hlavně rád, že tu jsem. Budu do toho dávat na každém tréninku vše, a když přijde šance v zápase, budu šťastný. Když odehraju pár minut, bude to super. Jdu do toho s tím, že si to tady chci užít, abych měl na co vzpomínat," řekl Havel.

S Běloruskem nebere nic než tři body. "Určitě budeme favoritem. Ale víme, jak se fotbal strašně vyrovnává. Nesmíme to podcenit, což neuděláme. Věřím, že zápas bude v naší režii a zvládneme to," uvedl Havel.

Na domácí zápasy české reprezentace budou po dlouhé době a po uvolnění koronavirových omezení moci dorazit fanoušci. "Fotbal s fanoušky je úplně něco jiného, o tom se nemusíme bavit. Hrozně se na to těšíme. Hlavně doufám, že fanoušci budou spokojeni a bude skvělá atmosféra," dodal Havel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články