Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Byla chyba, že jsme nepřidali druhou branku, ale pořád žijeme, uvedl Šilhavý

Po herně jednoznačném, ale výsledkově nepřesvědčivém výkonu si oddychl. Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý si se svými svěřenci připsal v kvalifikaci mistrovství světa proti Bělorusku těsnou výhru 1:0 a už vyhlíží klíčový zápas na hřišti vedoucího týmu skupiny Belgie. Přímý přenos utkání Belgie – Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz v neděli od 20:15.

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý promlouvá ke svým svěřencům
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Bylo to čtvrté utkání ve skupině, a kdybychom nevyhráli, už by to bylo špatné. Takhle pořád žijeme. Šlo o to, abychom šli na silnou Belgii po vítězném utkání. Je příjemnější jet do Belgie s tříbodovým ziskem," řekl Šilhavý.

Jeho svěřenci ztrácejí na Belgičany tři body, přímo postoupí na šampionát jen vítěz skupiny. "Bude to úplně jiný soupeř, asi se to otočí v tom, co jsme předváděli tady my v Ostravě. Není to ideální, dát dohromady součinnost hráčů takhle narychlo, ale pokusíme se navázat na ten náš domácí zápas s nimi (1:1)," uvedl Šilhavý.

Češi sice proti Bělorusku v Ostravě většinu času dominovali, ale dali jediný gól. Ve 34. minutě rozhodl záložník Antonín Barák. "Povinné tři body, které se od nás čekaly. Viděli jste sami, že to nebylo úplně jednoduché. Naše obléhání soupeře nevedlo ke kýženým brankám, zaplaťpánbůh, že tam spadla jedna povedená střela od Tondy Baráka. Byla chyba, že jsme nepřidali druhou branku. Pak by to skončilo vyšším rozdílem," poznamenal Šilhavý.

Postrádal bezmála 20 hráčů včetně útočné jedničky Patrika Schicka, který nehrál kvůli disciplinárnímu trestu. "Víme, jaký je Patrik útočník. Dokázal to na Euru. Byli bychom rádi, aby tu byl, ale musíme si s tím prostě poradit. Byli jsme bez pěti hráčů základní sestavy, nebylo to úplně ideální. Navíc proti soupeři, který bránil, takže jsme museli dobývat. Celý zápas byl o tom. Chyběl tomu ten druhý gól," řekl Šilhavý.

Mužstvo podle něj často prováhalo šance. "Snažili jsme se celý zápas hrát dopředu, dávali jsme tam ofenzivní hráče. Měli jsme spoustu centrů, ale dávali jsme je pozdě. Chyběl moment překvapení. V pokutovém území jsme byli málo agresivní, nepředvídali jsme, že to tam lítalo po malém vápně, kolem čáry," podotkl Šilhavý.

Na levý kraj zálohy nasadil sparťanského útočníka Adama Hložka. "Podílel se na gólu, ale pravá strana byla aktivnější než levá. Nemyslím si, že pro Adama je levá strana něco nového, ve Spartě tam odehrál spousty zápasů. Chtěli jsme, aby doplňoval Martina (Doležala) a chodil pod něj, ale součinnost tam vázla. Jsme rádi, že se dostával i ve druhém poločase do šancí, snažil se jeden na jednoho. Odehrál standardní výkon, byť věříme, že další výkony budou ještě lepší," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články