Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brazílie drží v kvalifikaci MS neporazitelnost, zářil Neymar. Dařilo se i Argentině

Fotbalisté Brazílie a Argentiny dál drží neporazitelnost v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Brazilci přehráli v Manausu Uruguay 4:1 a dál vedou tabulku zóny CONMEBOL o šest bodů před Argentinci, kteří rovněž na domácím hřišti v Buenos Aires zdolali Peru 1:0.

Radost fotbalistů Brazílie
zdroj: ČTK/AP

V dresu Brazílie zazářili Neymar, který se oklepal po nevydařeném výkonu v předchozím duelu s Kolumbií, a nováček v reprezentaci Raphinha.

Hvězda Paris St. Germain Neymar otevřel v 10. minutě skóre, o osm minut později přidal druhý gól Raphinha a po vzájemné spolupráci pak hráč Leedsu zvýšil ve druhém poločase už na 3:0. Luis Suárez v 77. minutě krásnou trefou z přímého kopu snížil, výhru domácích ale krátce poté pečetil Gabriel Barbosa.

O vítězství Argentiny rozhodl gól Lautara Martíneze krátce před přestávkou, kdy fotbalista Interu Milán uklidil hlavou do branky Molinův centr. Hosté mohli ve druhém poločase vyrovnat, penaltu nařízenou po faulu gólmana Emiliana Martíneze ale Yotún neproměnil.

Oba vedoucí týmy mají na dosah potvrzení postupu na šampionát do Kataru, kam se ze skupiny přímo kvalifikují první čtyři. Třetí místo drží Ekvádor, který uhrál bezbrankovou remízu s Kolumbií. Ta ve vyrovnaném boji o čtvrtou příčku o skóre přeskočila Uruguay.

Výsledky:

Argentina - Peru 1:0 (1:0)

Branka: 43. L. Martínez.

Chile - Venezuela 3:0 (2:0)

Branky: 18. a 37. Pulgar, 73. Brereton.

Brazílie - Uruguay 4:1 (2:0)

Branky: 18. a 58. Raphinha, 10. Neymar, 83. Barbosa - 77. Suárez.

Bolívie - Paraguay 4:0 (1:0)

Branky: 21. Ramallo, 53. Villarroel, 84. Abrego, 90.+4 Fernández.

Kolumbie - Ekvádor 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články