Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Belgie má problém, kapitán Hazard se před zápasem s Českem opět zranil

Bez svého kapitána nejspíš nastoupí belgická fotbalová reprezentace příští sobotu proti Česku. V kvalifikaci pro mistrovství světa 2022 by měl absentovat Eden Hazard. Hráč Realu Madrid se totiž znovu zranil při víkendovém zápase španělské ligy s Elche, do kterého naskočil jako náhradník. Předtím Hazard kvůli zdravotním problémům nehrál šest týdnů.

Eden Hazard v dresu Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Kevin Jairaj

Třicetiletý Belgičan si v sobotu během závěrečné čtvrthodiny na hřišti poranil bederní sval a madridský klub délku jeho absence nespecifikoval. Určitě nenastoupí do úterní domácí odvety osmifinále Ligy mistrů s Bergamem.

"Celou kariéru nebyl zraněný, nebo jen velmi málo, a tohle je pro něj nová situace. Chceme mu pomoci a doufáme, že brzy bude s námi," řekl kouč Realu Zinédine Zidane na tiskové konferenci.

"Pokusíme se zjistit, kde je problém, ale zatím to nedokážeme vysvětlit. Mluvili jsme i o věcech jako předsezonní příprava, množství zápasů nebo psychický aspekt," dodal francouzský kouč.

Hazard přestoupil do španělského klubu v létě 2019 z Chelsea údajně za 160 milionů eur, ale kvůli různým zdravotním potížím dosud za "bílý balet" odehrál jenom 36 soutěžních duelů, ve kterých zaznamenal čtyři góly a sedm asistencí. Během sedmi let u "blues" přitom rodák z La Louviére vinou zranění vynechal pouhých osm zápasů.

Belgičané kvalifikační skupinu E odstartují 24. března doma proti Walesu, o tři dny později se lídr žebříčku FIFA a bronzový tým z minulého MS představí v pražském Edenu a 30. března přivítá Bělorusko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články