Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bale: Je to ohromný výsledek. Ukázali jsme hodně srdce a touhy

Fotbalisté Walesu v úterním kvalifikačním utkání proti české reprezentaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru ukázali podle kapitána Garetha Balea srdce a touhu. Trenér Rob Page uznal, že jeho svěřenci nepředvedli nejlepší výkon, měl ale radost z toho, že po výhře 1:0 získali první body.

Radost fotbalistů Walesu
zdroj: Reuters autor: Rebecca Naden

Velšané načali skupinu E prohrou 1:3 v Belgii, další ztrátu ale nepřipustili. Jediný gól proti Česku vsítil v 81. minutě hlavou Daniel James po Baleově centru.

"Vítězství jsme potřebovali. Soustředili jsme se, drželi se taktiky a vyhráli. Je to ohromný výsledek. Proti Belgii jsme nezačali nejlépe, takže bylo mimořádně důležité zvítězit. Ukázali jsme hodně srdce a touhy, abychom se vyrovnali fyzicky hodně vybavenému mužstvu," řekl Bale pro Sky Sports.

Ocenil také Page, který v roli hlavního kouče zastupuje Ryana Giggse. Hráčská legenda Manchesteru United schází od listopadového obvinění z napadení.

"Pagey nás udržoval soustředěné navzdory tomu, co vše se mimo hřiště děje," uvedl jednatřicetiletý útočník Tottenhamu. Wales den před utkáním vyřadil z týmu trojici hráčů za porušení interních pravidel.

Page byl na hráče hrdý. "Byl to náročný týden, protože jsme nejprve hráli s Belgií a (přípravný zápas) s Mexikem, dvěma týmy z top světové desítky, a pak s Českem. Odejít se třemi body a navíc s výhrou nad Mexikem je po prohře v Belgii skvělý návrat. Na hráče bych nemohl být pyšnější," prohlásil Page.

"Ryan dal něco do pohybu, když se před pár lety ujal týmu, a my jsme jen udrželi kola v chodu, za což si hráči zaslouží uznání. Na výkon, který jsme předvedli, jsme hrdí. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale někdy musíte najít cestu k vítězství, která nemusí být hezká," konstatoval někdejší obránce.

Se vstupem do kvalifikace je spokojený. "Na začátku jsme byli lační po čtyřech bodech. Tři ale jednoznačně bereme," řekl Page. Dalšími soupeři ve skupině jsou Bělorusko a Estonsko.

Ocenil vítěznou akci. "Byl to úžasný gól a hlavička. DJ si zaslouží všechnu chválu, které se mu dostane," řekl Page na adresu autora vítězné branky Jamese.

V druhé minutě nastavení mohl vyrovnat Ondřej Čelůstka, ale zblízka trefil jen bránícího protihráče. "Je to stejně důležité jako gól. Právě tímhle se obránci pyšní. Někdy se musíte do rány vrhnout. Joe Rodon předvedl skvělý blok," uvedl Page.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články