Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Wales, golf, až pak Madrid. Bale tančil u kontroverzní vlajky, fanoušci chtějí jeho odchod

Vztah Realu a Garetha Balea má už dlouho k ideálu daleko a hvězdný útočník španělského velkoklubu na závěr kvalifikace mistrovství Evropy ještě přilil olej do ohně. Po postupu Walesu na šampionát se roztancoval u vlajky s pokřikem: První Wales, potom golf a až pak Madrid. Fanoušci "bílého baletu" po kontroverzi žádají okamžitý hráčův prodej.

Slavící Gareth Bale v dresu Walesu
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: David Davies

O odchodu Garetha Balea pryč z Madridu se mluví dlouho. V létě to vypadalo, že přestup nespokojené hvězdy do Číny už klapne, ale nakonec madridský klub vše zastavil. Toto téma ovšem opět silně ožívá a po dění v posledních dnech, zejména pak kontroverzi ve Walesu, to vypadá, že není cesty zpět.

Co se po vítězství 2:0 nad Maďarskem, ke kterému pomohl dvěma asistencemi, stalo?

Vše nastartovala slova bývalé hvězdy Realu Predraga Mijatoviče. Ten se opřel do Balea poté, co vyšlo najevo, že třicetiletý útočník je v nominaci na závěr kvalifikace. Přitom za Real od minulého reprezentačního srazu neodehrál kvůli zranění ani minutu.

"První věc, na kterou myslí, je Wales, potom golf a až pak Real Madrid. Nemluvil jsem s ním, ale tak to na mě působí," prohlásil střelec, který pomohl "bílému baletu" k výhře v Lize mistrů v roce 1997/98.

Právě první souvětí ve Walesu vyvolalo ohlas a fanoušci ho využili ve vlastní prospěch. Když Bale běhal v klíčovém střetnutí proti Maďarsku po hřišti, z ochozu se nesl místo typického "Viva Gareth Bale" upravený popěvek "Wales, golf, Madrid" v narážce na slova Mijatoviče ohledně priority. To by ale samo o sobě ještě nebyl problém, jelikož Bale chorál nijak ovlivnit nemohl.

Je nám líto, video expirovalo.
Wales porazil Maďarsko a stal se 20. účastníkem ME

Kontroverzní moment přišel až po konci utkání, kdy si Bale se spoluhráči všiml vlajky, kde byla stejná slova napsána nad červeným drakem. Bývalá opora Tottenhamu se okamžitě rozesmála, jenže jeho spoluhráči situace ihned využili. Vlajku si půjčili a pózovali s ní před kamerami a fotografy. A Bale? Za zpívání chorálu tancoval a příjemně se bavil.

Hrát za Wales je jako hrát s kamarády v parku

Hvězdný útočník se k momentu po utkání vyjádřil, ale situaci příliš nepomohl. "Pokřik jsem slyšel. Zejména, když jsem po vystřídání sedl na lavičku. Kluci se smáli a i mně to přišlo vtipné," prohlásil.

Celý incident dal vzpomenout na slova, která pronesl před reprezentačním zápasem ohledně priorit a vztahu k Walesu, resp. Realu. "Za Wales mě to baví více, jelikož je to jako kopat s kamarády venku o víkendu v parku. Mluvíme stejným jazykem a cítím se komfortně. Nic to ale nemění na faktu, že na hřišti odevzdám vždy 100 %, ať už jsem kdekoliv," hájil se.

Kdo bude favorit ME a jaké šance mají Češi? Řešil Fotbal fokus podcast:

Pro fanoušky Realu, kteří Baleovi už dlouho nemohou přijít na jméno a pravidelně na něj pískají, však kontroverze po střetnutí s Maďarskem byla poslední kapkou a po incidentu žádali okamžitý prodej hvězdného fotbalisty.

K tomu se i podle všeho schyluje. Vztah třicetiletého útočníka a týmu z hlavního španělského města je už dlouho chladný. Kouč Zinedine Zidane se netají tím, že Bale v jeho plánech nefiguruje. Oblíbencem není ani v kabině. Vzhledem k tomu, že ani po letech působení na Pyrenejském poloostrově stále neumí španělsky, se spoluhráči se příliš nedruží a ti mu přezdívají "golfista" právě kvůli jeho zálibě.

Zimní přestupní období tak podle všeho vyhlíží netrpělivě jak Bale, tak i Real. Tento vztah se totiž už napravit očividně nedá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články