Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Výhru jsme jim nabídli sami, ale na Černou Horu se dáme dohromady, říká Šilhavý

Cesta české fotbalové reprezentace na EURO se komplikuje. Trenér Jaroslav Šilhavý je ale přesvědčený, že se jeho tým z porážky v Kosovu 1:2 rychle oklepe a vyhraje úterní zápas v Černé Hoře. "Za tři dny hrajeme další utkání a dáme se dohromady. O to se nebojím," řekl kouč po prohraném utkání.

"Skupinu a cestu za kýženým postupem jsme si touhle porážkou zkomplikovali. Samozřejmě všichni umíme počítat, v Černé Hoře musíme vyhrát, abychom se udrželi nahoře a hráli až do konce o postup. Dnes měli kluci po zápase hlavu dole, po právu, taky cítí, že se nám to úplně nepovedlo," konstatoval český trenér na tiskové konferenci v Prištině.

Jeho celek po červnových výhrách doma nad Bulharskem a Černou Horou v Kosovu padl. "Samozřejmě v červnu to bylo lepší. V mých očích je to hloupá porážka. Soupeř hrál velmi dobře, poctivě, agresivně, rychle, což jsme věděli. Domácí hráči mají skvělé dovednosti, třeba Muriqi hrál výborně. Nicméně jsme jim góly a vítězství umožnili a nabídli svými chybami, nepozorností," prohlásil Šilhavý.

Český tým vedl od 16. minuty gólem Patrika Schicka, ale balkánský soupeř skóre otočil. "U první branky jsme pokazili rozehrávku a z rychlého protiútoku jsme inkasovali. Nabídli jsme soupeři vyrovnání jako na podnose," zlobil se Šilhavý.

Druhou branku dostal český celek v 66. minutě, když trestuhodně nepokryl hráče po rohovém kopu. "U druhé branky se to seběhlo rychle. Čtyři hráči trochu zaspali u standardky a najednou jsme inkasovali. Soupeř asi neměl tolik šancí jako my, ale bohužel my jsme ty jejich chyby nepotrestali," litoval český kouč, který převzal tým vloni na podzim po Karlu Jarolímovi.

Šilhavý si ale nemyslí, že by na český tým v Prištině dolehla fanatická atmosféra na stadionu a pískot už při státní hymně. "Atmosféra byla skvělá. Samozřejmě fandili domácím, ale většinou má fotbalista takovou atmosféru rád. Že bychom tomu podlehli, to si nemyslím. Myslím, že máme v týmu dost zkušených hráčů," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články