Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Vedení reprezentace promluvilo k aféře trojice hráčů. Pro mě velké zklamání, řekl Šilhavý

Česká fotbalová reprezentace se vyjádřila k vyřazení trojice hráčů z kádrů. Trenér Jaroslav Šilhavý celou událost, při níž hráči porušili interní pravidla reprezentace, označil za "velké zklamání". Věří ale, že absence Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty neohrozí šance týmu v pondělním utkání s Moldavskem.

K situaci, kdy z kádru musela být vyřazena trojice hráčů před klíčovým zápasem kvalifikace, se vyjádřil trenér Jaroslav Šilhavý. "Když jsem se to dozvěděl, pro mě velké zklamání a komplikace. Hráči se omluvili a opustili sraz," uvedl na tiskové konferenci v Olomouci.

Šilhavý doufá, že to nebude mít dopad na šance týmu, který se v pondělí večer střetne s Moldavskem. "Je to samozřejmě komplikace, co si budeme nalhávat. Měli být připraveni k zápasu a hrát. Věřím nicméně, že máme dostatek kvalitních hráčů, kteří je nahradí," dodal český kouč.

Šilhavý o utkání s Moldavskem:

"Budeme aktivní a chceme hrát dopředu. Soupeř zaslouží respekt. Sestavu na zítra jsme připravili a budeme věřit našemu odhodlání. Nechceme myslet na to, že někoho nahrazujeme, hlavně chceme postoupit."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko – Česko

"Všechny nás to mrzí, ty tři to mrzí o to víc. Je to nešťastná situace, potrestání je největší pro ně. Chtěli tu s námi být, udělat společný cíl. Jako kapitán jsem k tomu něco měl, ale řekli jsme si to s hráči a trenéry. Odpověď bych nechal mezi námi," doplnil českého trenéra i kapitán Tomáš Souček.

"Nevěděl jsem o té akci a dozvěděl se to až ráno," dodal Souček, který po nepříjemném střetu zápas s Polskem dohrál s obvazy. "Mám čtyři stehy, není to ideální, ale budu trénovat bez obvazu a před zápasem se dohodnu s lékařem a fyzioterapeutem, co pro mě bude nejlepší," řekl kapitán týmu.

Vyjádřil se i manažer reprezentace Tomáš Pešír. "Jsem v pozici, kdy nějakou odpovědnost (za událost) nesu. Cítím, že za to svým způsobem odpovědnost mám," řekl Pešír. Jaké důsledky z celé aféry sám vyvede, ale neuvedl. Popsal i to, jak disciplinární rozhodnutí s hráči řešil. 

"Zavolali jsme si všechny hráče a řekli jim, jak jsem se rozhodli. Hráči to přijali, omluvili se a já to pak komunikoval dál. Když jsme si je zavolali, tak k tomu neměli moc co říct, nevysvětlili to. Je to nešťastné a vysvětlení pro to nemáme," uvedl Pešír.

Chování trojice hráčů odsoudil i předseda FAČR Petr Fousek. "Vzniklá situace je na úrovni reprezentace nepřijatelná. Tím spíš, že nastala před rozhodujícím zápasem o postup na Euro. Rozhodnutí trenéra a manažera jsme společně konzultovali, bylo jednomyslné a podpořil jsem ho. Tým přesto musí v pondělí zvládnout poslední krok k postupu," uvedl Fousek ve vyjádření pro média.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články