Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tým to ovlivnilo, ale musíme se soustředit na zápas, říká Provod k odchodu tří hráčů

V pondělí se rozhodne, zda česká fotbalová reprezentace postoupí na mistrovství Evropy, které příští rok pořádá Německo. Jenže před zápasem s Moldavskem si český výběr sám zkomplikoval situaci, když Brabec, Kuchta a Coufal po flámu v olomouckém klubu Belmondo byli vyřazeni z týmu.

"Selhání těch kluků je pro mě velké zklamání a musejí za tu chybu nést odpovědnost. Uvědomili si svojí chybu, omluvili se klukům a už tady nejsou," vrátil se k nepříjemné události, která oslabila celek, trenér Jaroslav Šilhavý v rozhovoru pro Fotbal extra na ČT sport s tím, že před tak důležitým utkáním je to nepochopitelné.

"Je to komplikace vzhledem k sestavě, ale věřím, že ti kluci, co tu jsou, to zvládnou a nahradí je," dodává kouč, jehož tým trápí nízká produktivita. "Musíme zlepšit ofenzivu a věřím, že nám tam něco spadne a že branky dávat nezapomněli," konstatoval a vyzdvihl přednosti pondělního soupeře. "Jsou rychlí, velcí hráči, mají dobré standardy, hrají pořád stejně z obrany a čekají na chybu soupeře. Dobíhají druhé míče a v tom jsou hodně nebezpeční," dodal.

Jak situaci kolem tří provinilců a jejich odchodu vnímali ostatní členové týmu, popsal Lukáš Provod.

"Dozvěděli jsme se to dopoledne na mítinku a řešili jsme tam, co se stalo. Je to smutné a nějakým způsobem to tým ovlivnilo. Kluci se omluvili. Všichni vědí, že to byla chyba a že za to budou pykat hlavně oni. Všichni tři toho pro národní tým odvedli hodně a bylo na nich vidět, že jsou hodně smutní a mrzí je to," tvrdí opora Slavie s tím, že by hráči byli radši, kdyby provinilci s týmem zůstali. "Ale to nejde a my se musíme soustředit na to, abychom zvládli zápas," řekl.

Jak na Moldavsko, zkušený záložník ví. "Chce to aktivitu, soustředit se na sebe, nejít zápas remizovat, ale být aktivní, hrát ve vysoké intenzitě, vysoko je napadat a dát brzy gól. Mít zápas ve svých rukou. Pak by znervózněli a to by nám pomohlo," dodal Provod.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články