Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Suchý doléčil achilovku a je připraven. Měl jsem za cíl se dát dohromady před Anglií, říká

Obtížné období za sebou má fotbalový zadák Marek Suchý. Na podzim poraněná achilovka jej na čas vyřadila ze hry – reprezentační opora se ale stihla dát dohromady a je k dispozici pro zápasy s Anglií a Brazílií. Suchý na srazu týmu přiznal, že pomyšlení na start proti slovutným soupeřům jej hnalo kupředu.

Marek Suchý
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Suchý si loni na podzim natrhl achilovku, po operaci vynechal celý podzim a vrátil se po pěti měsících. "Měl jsem plán týden po týdnu a všechno šlo výborně," řekl na srazu reprezentace v Praze Suchý. "Na soustředění jsem stihl dva poločasy a od třetího jarního kola už hraju pravidelně," dodal.

Pro Suchého šlo o první vážné zranění v kariéře. "Pro mě to bylo něco nového, protože jsem byl zvyklý hrát celý podzim, poháry... Ale jsem pozitivní člověk, navíc když má člověk rodinu a děti, tak to zvládne líp, než kdybych třeba byl jen s přítelkyní nebo sám," uvedl.

Suchý přiznal, že k návratu ho motivovaly i kvalifikační zápas v Anglii a příprava s Brazílií. "Když jsem ještě neměl jistotu, že noha bude držet, tak jsem i tohle měl jako cíl. Hnalo mě to dopředu. Co jezdím na repre, tak proti takovému soupeři jsme ještě nehráli. Bude to zážitek i lákadlo pro fanoušky," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal extra: Anglie - Česko

Zranění Suchému také zkomplikovalo situaci s prodloužením smlouvy, která mu v Basileji skončí v létě. "Měl jsem opci na další rok, pokud odehraju přes polovinu oficiálních zápasů. Ale už po zranění bylo jasné, že to neklapne. S klubem jsem se proto domluvil, že to budeme řešit až podle toho, jak to bude s nohou vypadat," řekl.

"Klub už tehdy řekl, že má zájem prodloužit, teď už mi předložil úvodní nabídku a začínáme jednat. Musím si to dobře promyslet, navíc to rozhodnutí nedělám sám, ale s rodinou. Chceme to však vyřešit co nejdřív a ve hře jsou obě možnosti," prohlásil Suchý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články