Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souček před Moldavskem: Jsem rád za euforii v republice, ale cesta je dlouhá

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček touží udržet v Kišiněvě euforii kolem týmu a ideálně ji přenést až do samotného turnaje. Povedený vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy 2024 si podle něj můžou Češi pokazit jen sami. Přímý přenos utkání Moldavsko – Česko sledujte v pondělí od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Jsem rád, že po zápase s Polskem nebyla euforie jen v naší šatně, ale v celém Česku. Cítili jsme ji už na stadionu od všech diváků a také od lidí v republice, že nám fandí. To tady chceme zanechat. Byl to teprve první duel v kvalifikaci, cesta je dlouhá. Náš cíl je postoupit. Euforii pak chceme přenést do Eura, kde chceme být," zdůraznil Souček.

"První vítězství pro nás bylo obrovsky důležité, protože Polsko je nejtěžším soupeřem ve skupině. Cítíme, že díky němu je větší šance postoupit, ale pořád nám zbývá sedm utkání. Chceme navázat na výhru a získat druhou. Pokud se nám to povede, můžeme mluvit o podařeném začátku," uvedl osmadvacetiletý záložník.

Češi proti Polsku vedli už ve 3. minutě 2:0. "Řekli jsme si, že do toho chceme jít od úvodního hvizdu, to se povedlo doslova. Viděl jsem v týmu extrémně velikou sílu, bojovali jsme jeden za druhého. Všichni víme, že si ten start můžeme vždycky pokazit jen sami. Věřím, že celý tým do toho půjde stejně jako do zápasu s Polskem," prohlásil Souček.

Tomáš Souček v utkání s Polskem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Podle něj nehrozí, že by Češi soupeře, který v úvodu kvalifikace zachránil doma remízu 1:1 s Faerskými ostrovy, podcenili. Skupinu E ještě doplňuje Albánie.

"Věřím, že mužstvo je silné a po výhře ještě silnější. Stačí vypnout v jediném souboji, dostat gól a vždycky je zápas o dost těžší, to samé, když nechytneme začátek. Každý soupeř je těžší a těžší, když nabyde sebevědomí. Tomu chceme zabránit. Chceme do toho jít od první minuty a na hřišti ukázat, že jsme tým, který si přijel pro tři body," podotkl hráč West Hamu.

Očekává jiný duel než s Polskem. "Viděli jsme pár videí, jak Moldavsko v posledních zápasech hraje. Chceme být víc na balonu, vytvářet si šance, přetavit je v gól a být aktivní," mínil rodák z Havlíčkova Brodu.

V dosud jediném vzájemném utkání v Kišiněvě, v říjnu 2002, zvítězili Češi 2:0. Tehdy šlo o první střetnutí v kvalifikaci o Euro 2004 v Portugalsku. "Chtěli bychom v tom pokračovat a porazit Moldavsko jako předchozí tým. Jsem poprvé na tomto stadionu. Věřím, že budoucí vzpomínky budu mít hlavně v tom, že jsem sem přijel a jako celý tým jsme to zvládli," dodal někdejší hráč Žižkova, Liberce či Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články