Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Souček má hlavu sešitou několika stehy, proti Moldavsku by ale měl hrát

Tomáš Souček by po zranění hlavy v utkání v Polsku měl být připraven na pondělní závěrečný zápas kvalifikace o postup na Euro proti Moldavsku. Lékaři sešili reprezentačnímu kapitánovi rány na hlavě několika stehy a osmadvacetiletý záložník se spolu s týmem přesunul z Varšavy do Olomouce, kde se duel odehraje. Přímý přenos utkání sledujte v pondělí od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Souček v 65. minutě inkasoval těsně před vápnem na zemi nešťastný úder kopačkou do hlavy od polského obránce Jana Bednarka, který se v souboji snažil odvrátit míč.

Český lídr utrpěl krvavé zranění, musel být dvakrát ošetřován, ale utkání s obvázanou hlavou dohrál. Ještě před nešťastným soubojem Souček v 49. minutě srovnal na konečných 1:1.

"Lékaři sešili Tomáši Součkovi roztržené rány na hlavě několika stehy. Do pondělního zápasu proti Moldavsku by měl být kapitán reprezentace připravený nastoupit," řekl tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Před zápasem s Moldavskem se udrželo Česko na postupové druhé pozici ve skupině a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí v Olomouci neprohrát.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého věří, že proti Moldavsku dotáhnou kvalifikaci k postupu. Na remízu v žádném případě nechtějí spoléhat.

S Moldavskem se rozešli smírně bez branek v březnovém venkovním duelu, v předchozích dvou vzájemných zápasech Češi zvítězili bez inkasovaného gólu.

Soupeř z postsovětské republiky potřebuje v přímém souboji o postup na Andrově stadionu vyhrát. "Na remízu vůbec nebudeme myslet, budeme chtít vyhrát," řekl brankář Jindřich Staněk.

"Hrát na remízu by byla sebevražda. Chceme postoupit na Euro, tak to pojďme dotáhnout společně jako Češi," doplnil krajní bek či záložník David Douděra.

Utkání v Olomouci je už nějakou dobu vyprodané. Šilhavého svěřenci v neděli podvečer absolvují na Hané tradiční předzápasový trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články