Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Skrze fanklub nebo losem. Jak získat vstupenky na Euro?

Pro fanoušky české reprezentace a dalších 19 týmů, které už si zajistily postup na fotbalové mistrovství Evropy, startuje předprodej vstupenek na Euro. Žádosti budou moci příznivci posílat od 14 hodin na webu euro2020.com.

zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Počet lístků pro příznivce účastnických zemí je omezený. "Kvóta pro české fanoušky je plně v kompetenci UEFA. Podle posledních zpráv by v zápasech v Glasgow mělo jít do prodeje pro české fanoušky něco přes 7000 vstupenek a do Londýna něco přes 11 000," uvedl mluvčí FAČR Petr Šedivý.

Celkem je v prodeji zhruba milion vstupenek, o jejichž ceně mimo hrací fáze rozhoduje i místo konání, protože šampionát se při příležitosti 60. výročí mistrovství Evropy koná ve dvanácti zemích.

Nejdražší lístky na zahajovací zápas v Římě stojí 225 eur (5700 korun) a nejlevnější 75 eur (1900 korun). Na zápasy základních skupin jsou nejlevnější vstupenky v Baku, Bukurešti a Budapešti, kde vyjdou na 30, 75 a 125 eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Vstupenky na Euro jdou do prodeje

Londýně (zde odehrají Češi závěrečný zápas základní skupiny)Glasgow (zde Češi odehrají dva zápasy), Mnichově, Kodani, Bilbau, Římě, Amsterdamu, Petrohradě a Dublinu pak stojí lístky 50, 125 a 185 eur. Na finále v Londýně se ceny vstupenek pohybují v rozmezí 95 až 945 eur.

Jak na to?

Vstupenky budou od středy 14:00 k mání na stránkách euro2020.com. "UEFA prosazuje u týmů, které mají oficální fanklub, a česká reprezentace ho má, prioritně prodej pro jeho členy," řekl Šedivý.

Existují tedy dvě možnosti. "Tou jistější je – protože tam bude více vstupenek – je být členem fanklubu a získat přístupový kód. Ten následně využít na přístupových stránkách euro2020.com. Případně méně jistou variantou je tzv. loterie, kde záleží na losu. UEFA následně v novém roce dá vědět, kdo z fanoušků se k lístkům dostal," vysvětlil Šedivý.

Příznivci se stále mohou do fanklubu registrovat a stát se jeho placeným či neplaceným členem. "Fanklub následně tvoří jakousi virtuální frontu, která upřednostňuje placené před neplacenými, a zároveň ty členy, kteří jsou delší dobu členy fanklubu," uvedl Šedivý.

"A na základě virtuální fronty distribuují přístupové kódy. Ty dostávají pouze fanoušci, kteří zakliknou možnost, že mají zájem o vstupenky na Euro. S tímto kódem pak jde fanoušek na stránky euro2020.com a může vybírat vstupenky," dodal mluvčí FAČR.

Fanoušci budou moci zažádat o lístky na jednotlivá utkání, ale i na všechny zápasy svého týmu včetně vyřazovací části. "Na zápasy základní skupiny, tedy na ty, které jsou známé, vrácení lístků nebude možné," upozornil Šedivý s tím, že každý fanoušek si může koupit lístek pro sebe a hosta, přičemž lístek pro hosta ještě půjde změnit.

"V případě, že si fanoušek koupí lístky v kategorii Follow My Team pro vyřazovací část, a česká reprezentace tam nepostoupí, UEFA případně peníze vrátí," přiblížil mluvčí FAČR.

Euru se věnoval nový díl Fotbal fokus podcastu:

První fáze předprodeje lístku na evropský šampionát, který se uskuteční příští rok na přelomu června a července, proběhla v létě. Do prodeje šlo 1,5 milionu lístků a zájem o ně byl obrovský – prodáno bylo 19,5 milionu žádostí.

Program české skupiny na ME 2020

14. června: 15:00 Anglie - Chorvatsko (Londýn),

15. června: 15:00 vítěz play off Ligy národů C - ČR (Glasgow),

19. června: 18:00 Chorvatsko - ČR (Glasgow), 21:00 Anglie - vítěz play off Ligy národů C (Londýn),

23. června: 21:00 ČR - Anglie (Londýn), Chorvatsko - vítěz play off Ligy národů C (Glasgow).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články