Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick v Lipsku? Pecka, chválil Král. Češi už v kompletním složení studovali Kosovo

V pondělí zažil hektická jednání o přesunu do Lipska, v úterý už se Patrik Schick hlásil na srazu reprezentace před dalšími duely kvalifikace mistrovství Evropy. Kompletní tým tak mohl detailně na videu rozebrat hru Kosova, které bude dalším soupeřem národního týmu. "Je dobře, že s nimi hrajeme hned první zápas. Je to velice kvalitní tým," hodnotil stoper Marek Suchý.

Čeští fotbalisté na tréninku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Pro Páťu je to dobře, Lipsko je mladý tým, staví to na mladých hráčích. Pro něj určitě bude pecka, když bude hrát, strašně moc mu to pomůže. Fandím mu. Bavíme se o tom, je to super," řekl defenzivní záložník Alex Král.

Reprezentanti se sešli v pondělí v poledne v Praze a už za sebou mají i první videopřípravu před sobotním zápasem v kosovské Prištině. O tři dny později se představí v Podgorici proti Černé Hoře.

"Už jsme měli video ohledně Kosova. Chybí jim dva krajní záložníci, kteří jsou hodně individuálně vyspělí a hodně nepříjemní. To je pro ně oslabení. Mají hodně nepříjemné protiútoky, dopředu jsou hodně dobří, ale dozadu jsou zranitelní. Musíme si hlídat jejich kontry, individuálně jsou na tom slušně. Mohli bychom mít výhodu ve standardních situacích, doufám, že to využijeme," uvedl Král.

Reprezentantům po dvou červnových výhrách nad Bulharskem a Černou Horou patří v kvalifikační skupině postupové druhé místo o bod před třetím Kosovem. Tabulku vede dosud stoprocentní Anglie, která má navíc na kontě o zápas méně. Na šampionát postoupí první dva celky z každé skupiny.

"Je dobře, že s Kosovem hrajeme první zápas. Máme pět dnů na to se na něj dobře připravit. Co jsme sledovali sestřihy ze zápasů, je to velice kvalitní tým, hlavně do ofenzivy, ale je i komplexní. Mají velice dobré individuality, technicky výborné hráče, kteří jsou rozesetí po Evropě. Spoustu jich znám i ze Švýcarska," řekl stoper Marek Suchý, který v létě zamířil z Basileje do německého Augsburgu.

Kosovo už 14 zápasů po sobě neprohrálo, vzhledem ke svému postavení však narazilo na řadu papírově slabších soupeřů. Doma balkánský celek nenašel přemožitele šestkrát po sobě.

"Doma jsou tyhle týmy ještě silnější, mají větší energii než venku, kde hrozí hlavně z brejků. Doma jsou bojovní, mají tam bláznivé prostředí. Musíme být kompaktní, protože jakmile se dvakrát třikrát dostanou do vápna, tak to zblázní, lidé začnou hulákat. Budeme chtít kontrolovat hru, aby to nebylo nahoru dolů, což je pro ně ideální," podotkl Suchý.

Český celek se bude připravovat v Praze do pátku, kdy odletí do Prištiny. Po zápase v Kosovu se tým přesune do Podgorice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články