Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Schick na reprezentační sraz nedorazí. Ostatním útočníkům věříme, mají formu, uklidňuje Šilhavý

Bez největší hvězdy půjdou čeští fotbalisté do úvodních dvou duelů kvalifikace o mistrovství Evropy proti Polsku a Moldavsku. Útočníka Patrika Schicka trápí zranění a na reprezentační sraz nedorazí. Kouč národního celku Jaroslav Šilhavý ale věří, že i tak má v celku střelce, kteří mají formu.

Patrik Schick v dresu národního týmu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Už na (úterní) nominační tiskové konferenci jsme avizovali, že tato varianta může nastat. Proto jsme taky nominovali pětadvacet hráčů, což je o dva víc než obvykle. V posledních dnech jsme byli ve spojení jak s Patrikem a jeho manažerem, tak se zástupci Leverkusenu. Patrikův zdravotní stav bohužel není takový, aby byl schopný na sraz národního týmu přijet a v zápasech nastoupit," řekl manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Reprezentace byla na tuto variantu připravená. "V týmu máme útočníky, kteří mají formu a kterým věříme. Připravíme se, jak nejlíp umíme. Patrikovi na dálku přejeme brzké uzdravení a věříme, že v dalších zápasech kvalifikace bude k dispozici," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý.

Schick patří k největším oporám reprezentace, v 35 zápasech dal 18 branek. Na Euru před dvěma lety byl díky pěti trefám spolu s Portugalcem Cristianem Ronaldem nejlepším kanonýrem turnaje. V loňském kalendářním roce ale vinou zranění odehrál za národní tým jen dvě utkání.

Pražského rodáka, který byl loni v květnu poprvé v kariéře zvolen nejlepším českým fotbalistou roku, trápí v aktuální sezoně vleklé potíže s tříslem, kvůli nimž nehrál od listopadu do února. Schick vynechal i nedělní bundesligové utkání v Brémách a s Bayerem ani neodcestoval k dnešní osmifinálové odvetě Evropské ligy na hřišti budapešťského Ferencvárose.

V uplynulé sezoně se bývalý hráč Sparty, Bohemians 1905, Sampdorie Janov, AS Řím a Lipska stal s 24 góly druhým nejlepším střelcem německé ligy. V tomto bundesligovém ročníku ale za Leverkusen, kde nastupuje i další český reprezentant Adam Hložek, vstřelil ve 14 utkáních pouze tři branky.

Šilhavého výběr začne kvalifikaci o evropský šampionát v pátek 24. března domácím duelem proti Polsku. O tři dny později se představí v Moldavsku. Dalšími soupeři ve skupině E jsou Albánie a Faerské ostrovy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články