Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

S Faerskými ostrovy v Plzni, s Moldavskem v Olomouci. Češi znají místa dalších domácích duelů

Čeští fotbalisté už ví, kde odehrají další domácí střetnutí kvalifikace mistrovství Evropy. V řijnu přivítají Faerské ostrovy v Plzni, Moldavsko v závěrečném duelu skupiny v listopadu budou hostit v Olomouci. O dějišti zářijového utkání s Albánií se teprve rozhodne, ve hře jsou pražské stadiony v Edenu a na Letné a Plzeň.

Česká reprezentace sehraje v pětičlenné kvalifikační skupině E čtyři domácí zápasy. Už za dva dny, v pátek, v úvodním duelu v pražském Edenu přivítá Polsko, které je papírově nejtěžším soupeřem. O další tři dny později se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého představí v Moldavsku. Dalším domácím zápasem bude 7. září souboj s Albánií, Faerské ostrovy bude národní celek hostit 15. října a 20. listopadu uzavře skupinu s Moldavskem.

"Nemluvil bych o větších a menších soupeřích. Mluvil bych o tom, že chceme reprezentaci nabídnout v různých koutech České republiky. Tato místa máme prověřená. Je to projednané s kluby, hráli jsme tam v minulém roce, zázemí známe. Dalším z cílů je, že budeme směřovat k tomu, abychom Faerské ostrovy v Plzni i Moldavsko v Olomouci vyprodali," řekl na tiskové konferenci předseda FAČR Petr Fousek.

"O dějišti utkání s Albánií rozhodneme hned po odehrání prvního kvalifikačního dvojzápasu. Pracujeme se třemi variantami. Předpokládáme, že úvodní blok kvalifikace napoví. Musíme vzít v úvahu všechny faktory, každý soupeř má nějaký zvuk. Albánie je v reálu mnohem silnější mužstvo, než zní. Pokud vykročíme dobře a Albánie třeba sehraje zajímavý zápas s Polskem, mohli bychom naplnit i větší stadion," doplnil Fousek.

Do budoucna FAČR počítá s tím, že některé reprezentační zápasy bude hostit i nový stadion v Hradci Králové. "Pro září to ještě ve hře není. Důvod je prostý: zaprvé stadion ještě není dostavěný, došlo k nějakému drobnému zpoždění. Z pohledu UEFA je pak nutné, aby nejdřív přijela inspekce a stadion licencovala. Pak aby byl stadion vyzkoušen v provozu při mezistátním utkání na nižší úrovni – přátelák áčka, jednadvacítka, ženy," vysvětlil Fousek.

Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny. O zbylá tři místa na turnaji se v play-off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články