Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Příští týden se sejde výkonný výbor, Šilhavý zůstává na utkání s Faery

Jednoznačná porážka už donutí vedení českého fotbalu jednat. Příští týden se sejde výkonný výbor Fotbalové asociace ČR a bude se zabývat situací reprezentačního A-týmu, který prohrál v evropské kvalifikaci v Albánii 0:3 a zkomplikoval si boj o postup na šampionát v příštím roce. Trenér Jaroslav Šilhavý zatím zůstává u mužstva. Podle šéfa FAČR Petra Fouska se nyní národní celek musí soustředit na to, aby v neděli doma porazil Faerské ostrovy. Přímý přenos duelu s Faery sledujte v neděli od 17:30 na ČT sport a ČT sport Plus. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Moje pozice se určitě řešit bude

Česká reprezentace po porážce v Tiraně klesla na nepostupové třetí místo ve skupině E o bod za Polsko, na vedoucí Albánii nyní ztrácí pět bodů. Oproti oběma soupeřům odehrálo Šilhavého mužstvo o zápas méně, do konce kvalifikace ho čekají ještě tři duely. Na šampionát do Německa v příštím roce projdou první dva celky z každé skupiny. O zbylá tři místa na závěrečném turnaji se v play-off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

Šilhavý bezprostředně po čtvrteční výhře o své budoucnosti u týmu hovořil opatrně. Jednašedesátiletý kouč má smlouvu do konce kvalifikace, v případě postupu se kontrakt automaticky prodlouží i na závěrečný turnaj.

"Rezignace? Samozřejmě se to (moje pozice) bude řešit, to je jasné. Nicméně mou povinností je teď připravit tým na neděli, což je krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím," prohlásil Šilhavý po utkání v Tiraně.

Jeho celek dostal v Albánii první gól v deváté minutě a dvakrát pak inkasoval v oslabení po změně stran. Ve 40. minutě sice hosté dotlačili míč za čáru, nizozemští sudí ale usoudili, že Mojmír Chytil zahrál úmyslně rukou, branku na 1:1 neuznali a hlavní rozhodčí Danny Makkelie navrch českého útočníka po druhé žluté kartě vyloučil.

Fousek situaci u národního mužstva začal řešit hned v noci po utkání a svolal mimořádné jednání výkonného výboru. Který den se dvanáctičlenná fotbalová "vláda" sejde, ještě není přesně jasné. "Teď je bezpodmínečně nutné porazit Faerské ostrovy, se kterými se hraje už v neděli," poznamenal Fousek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články