Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Policie po zápase s Anglií zadržela jednoho českého fanouška

Policisté po pátečním zápase české fotbalové reprezentace s Anglií v pražském Edenu zadrželi na Vinohradech jednoho z českých fanoušků, který na ně zaútočil. Už před utkáním zadrželi 31 příznivců, z toho 14 cizinců. Vzhledem k tomu, že mnozí angličtí fanoušci se zřejmě zdrží v Česku i přes víkend, budou policisté nadále dohlížet na veřejný pořádek hlavně v centru hlavního města.

Angličtí fanoušci v Edenu
zdroj: ČTK/ZUMA

Po večerním zápase, v němž čeští fotbalisté zvítězili, zkontrolovali asi stovku podezřelých osob na Vinohradech. "V této skupině byl zadržen jeden člověk, který zaútočil na jednoho z policistů. Je podezřelý z útoku na veřejnou osobu," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Už večer před zápasem policisté v centru Prahy zadrželi ve dvou restauracích třicítku fotbalových výtržníků. "Policisté omezili na osobní svobodě celkem 31 osob, z toho 14 cizinců. Zákroky se neobešly bez použití donucovacích prostředků," uvedl policejní mluvčí na Twitteru.

Na bezpečnost kvalifikačního utkání o postup na mistrovství Evropy 2020 dohlížely stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, policisté z antikonfliktního týmu i pražští strážníci. Pomáhalo jim 11 kolegů z Anglie, kde panovaly obavy z možných násilností jejich nechvalně známých radikálních fanoušků.

Britská policie dokonce neúspěšně žádala evropskou fotbalovou asociaci UEFA o odložení kvalifikačního zápasu v Edenu na jiný den než pátek večer, kdy podle dosavadních zkušeností dělají chuligáni největší problémy. Například loni při přípravě proti Nizozemsku zadržela v Amsterodamu policie víc než 100 anglických rowdies.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články